Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΩΤΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: "Στελέχωση της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς με γεωτεχνικούς"


ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Γεώργιο Βλάχο ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ / Αγαπητέ συνάδελφε,

από δημοσιογραφικές πηγές πληροφορηθήκαμε την με Α.Π: Β 13-98 / 10-3-2009 επιστολή σας, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επ’ αυτής θα επιθυμούσαμε να σχολιάσουμε ότι, όπως και εσείς γνωρίζετε ως γεωτεχνικός, είναι αδύνατο να λειτουργήσει αποτελεσματικά μία υπηρεσία εάν στους τομείς ενασχόλησής της περιλαμβάνονται αντικείμενα, όπως: «η διενέργεια πάσης φύσεως ερευνών, ελέγχων και τιμοληψιών που έχουν σχέση με την παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση, αποθήκευση και διάθεση προϊόντων και εμπορευμάτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα …» η ίδια όμως δεν είναι στελεχωμένη με τους καθ’ ύλην αρμόδιους γεωτεχνικούς επιστήμονες.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
ως συνάδελφος γνωρίζετε το θέμα αλλά και την επιστημονική κατάρτιση των γεωτεχνικών επί των συγκεκριμένων θεμάτων και την υπεροχή των ειδικών γνώσεων των γεωτεχνικών επί των θεμάτων ποιότητας, ασφάλειας, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας των τροφίμων καθώς και την μοναδική δυνατότητα συνδυασμού τεχνικών και οικονομικών γνώσεων σε σχέση με κάθε άλλη ειδικότητα που περιλαμβάνεται στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (π.χ. Διοικητικοί – Εμπορικοί, Οικονομολόγοι κ.λπ.). Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε να εισέλθουμε σε μία διαδικασία επιχειρηματολογιών, ούτε και ναεπικαλεστούμε τη νομοθεσία που καθορίζει τις περιπτώσεις υποχρεωτικής απασχόλησης γεωτεχνικών, απλά αναμένουμε από εσάς να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να διορθωθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο, με την συμμετοχή και των γεωτεχνικών στην Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, να διασφαλιστεί η ποιότητα αλλά και η ασφάλεια των τροφίμων και ταυτόχρονα τα οικονομικά συμφέροντα των ελλήνων πολιτών.

Τέλος, με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, σας παρακαλούμε να καθορίσετε συνάντηση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων τόσο επί αυτού του θέματος όσο και ευρύτερα, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο δεν είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του κατά την προετοιμασία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ν. 3728 / 2008.

Με συναδελφική εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του _.Σ. του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.
Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος "

Δεν υπάρχουν σχόλια: