Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Τι συμβαίνει με τους Γεωργικούς Συμβούλους;Η στρατηγική για τους Γεωργικούς Συμβούλους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Τι συμβαίνει με τους Γεωργικούς Συμβούλους;
Γιατί έχουν «ακυρωθεί»; Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν θα ασχοληθεί καθόλου με αυτό το φλέγον θέμα. Όσο για τον πρώην υπουργό,για περίεργους λόγους, μη κατανοητούς από τον γεωτεχνικό κόσμο, με τις ΚΥΑ που εξέδιδε κάθε φορά ως «διορθωτικές» μπέρδευε ακόμη περισσότερο τη «λειτουργία» των Γεωργικών Συμβούλων. Γενικά η στρατηγική για τους Γεωργικούς Συμβούλους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.
Αποτέλεσμα: Η ΠΟΣΕΓ, να έχει προσφύγει στο ΣτΕ όπου στις 19 Μαϊου αναμένεται να συζητηθούν κατά πόσον είναι εφαρμόσιμες οι ΚΥΑ. Αντιμετωπίζεται ως ένας θεσμός, που ναι μεν επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι….. περιττός για την ελληνική πραγματικότητα. Η πολλαπλή συμμόρφωση και η Ορθή Γεωργική Πρακτική, είναι δύο τομείς που κατά την άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι έλληνες αγρότες τους γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά……

Αφού είχε «εφευρεθεί», στις 31/12/2007, ο όρος «δόκιμος» για να είμαστε μέσα στις κοινοτικές προθεσμίες, αφού υπήρξε κόντρα μεταξύ ΓΕΩΤΕΕ και του πρώην υπουργού όσον αφορά την εκπαίδευση των Γεωργικών Συμβούλων, αφού ανέλαβε μετά ο ΟΠΕΓΕΠ, αφού έχει γίνει ένας διαγωνισμός για την «ανάληψη» της εκπαίδευσης και κανείς δεν ξέρει που και αν έχει κατοχυρωθεί και είναι τόσο μπερδεμένη η υπόθεση, ο ΟΠΕΓΕΠ τελικά που θα έπρεπε να είχε αρχίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δεν κάνει απολύτως τίποτα!! Και ο λόγος είναι γιατί δεν έχει εντολή από τον Υπουργό. Το Μέτρο 1.1.4 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 –έχει συμβολικό αριθμό και αφορά πάλι εκπαίδευση- είναι στην ουσία ανενεργό και …αυτοσχεδιαστικό.
Ίσως ο νέος υπουργός, περιμένει να κλείσει ο κύκλος του Εθνικού Διαλόγου, να φτιάξει το Εθνικό Συμβούλιο και ίσως τότε (πότε;) να ανακαλυφθεί ότι οι Γεωργικοί Σύμβουλοι είναι απαραίτητοι. Πάλι τα μικροπολιτικά παιχνίδια εμποδίζουν να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας.
Μαίρη Λυμπεροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: