Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

«Αναξιοκρατικές, άδικες και απαράδεκτες οι συμβάσεις έργου στο δημόσιο και σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.»Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ προς ΟΠΕΚΕΠΕ

ΘΕΜΑ: «Αναξιοκρατικές, άδικες και απαράδεκτες οι συμβάσεις έργου στο δημόσιο και σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.»


Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ προς ΟΠΕΚΕΠΕ

Αξιότιμε κ. Βεργίνη
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί επίλυσης του ζητήματος των συμβασιούχων, ο αριθμός των συμβασιούχων αυξάνεται συνεχώς ενώ νέες πιο ευέλικτες μέθοδοι απασχόλησης παγιώνονται με γρήγορους ρυθμούς. Τον συμβασιούχο ορισμένου χρόνου έρχονται να αντικαταστήσουν οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» (παρότι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας), οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι των STAGE, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που αμείβονται χειρότερους όρους και συνθήκες παρότι εκτελούν την ίδια ακριβώς εργασία τους υπόλοιπους, οι part-time εργαζόμενοι που καλύπτουν κάθε είδους κενό. Εργαζόμενος με «μπλοκάκι» σημαίνει υπάλληλος μόνο στις υποχρεώσεις του αλλά χωρίς τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη σχέση: Δηλαδή στερείται άδειες, επιδόματα (π.χ. Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού κ.α.) υπερωρίες και αποζημίωση για τυχόν απόλυση.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Οι συμβασιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο διεκπεραιώνουν, αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος του ελεγκτικού έργου του οργανισμού. Οι συμβασιούχοι ΠΕ Γεωπόνοι αποτέλεσαν και αποτελούν υπεύθυνο και καταρτισμένο προσωπικό, οι οποίοι επί σύνολο ετών εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες με σκοπό τη διεκπεραίωση του δύσκολου έργου του οργανισμού.
κ. Πρόεδρε
Ζητάμε να μην ισχύσει η κοροϊδία των συμβάσεων ανάθεσης έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ισοπεδώνουν θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ζητάμε από εσάς να στηρίξετε τις απόψεις μας και να μην προχωρήσετε στην προκήρυξη για σύναψη κοινωνικά άδικων συμβάσεων ανάθεσης έργου με κανένα εργαζόμενο.
Ζητάμε οι συμβασιούχοι να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με εκείνη του τακτικού προσωπικού και να αμειβόμαστε με του ίδιους όρους αφού εργαζόμαστε με τα ίδια ωράρια που προβλέπονται για τους τακτικούς υπαλλήλους - συναδέλφους μας που εργάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντώνιος Κουβέλας Έφη Δεμπονέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: