Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΠΡΟΣ Συμβασιούχους και ανέργους ΠΕ Γεωπόνους


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ
Τηλ Επικοινωνίας: 6932738162, 6977473375
site:http://www.peasge.com/,e-mail: info@peasge.com

ΑΘΗΝΑ 08-03-2009
Προς : Συμβασιούχους και ανέργους ΠΕ Γεωπόνους
Κοιν. : Ως Πίνακας Διανομής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι μετά την προειδοποιητική απεργία στις 6-3-2009 έρχεται η συνέχεια με 48ωρη απεργία με σκοπό να διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά πιο μαζικά τα δίκαια δικαιώματα μας. Το ΠΔ 164/2004 έχει αποκλείσει ήδη συναδέλφους από την εργασία στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ωθώντας τους στην ανεργία και την ετεροαπασχόληση. Αύριο θα έρθει η σειρά του καθένα από εμάς να μετράμε αντίστροφα τους μήνες που θα εργαζόμαστε στο αντικείμενο που σπουδάσαμε. Το ΠΔ είναι μη εφαρμόσιμο σε μια χώρα που μειώνει τεχνητά τους δείκτες ανεργίας με συμβάσεις. Ακόμα και η εφαρμογή του ΠΔ 164/2004 είναι λανθασμένη απορρίπτοντας συνάδελφους παρανόμως και άδικα.
Ο ιδιωτικό τομέας συρρικνώνεται, μόνιμες θέσεις για ΠΕ Γεωπόνους δεν προκηρύσσονται, υπάρχουν περικοπές ακόμα και στις θέσεις εποχικού προσωπικού και μερική στροφή σε πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ο βασικός μισθός των συμβασιούχων ΠΕ Γεωπόνων σε κάποιες Υπηρεσίες είναι κατά πολύ μικρότερος από αυτόν του τακτικού υπάλληλου σε αντίθεση με την συνταγματική Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης. Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε για να συσπειρωθούμε ενάντια στα καθεστώτα που μας θέλουν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας και πλήρως αναλώσιμους;
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και ύστερα από Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. που πραγματοποιήθηκε στις 28-3-2009 στην Αθήνα, αποφασίστηκε:
Η ΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/4 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-4-2009 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Βασικά αιτήματα της απεργίας είναι :
¨ Η άρση του 24μήνου και η κατάργηση του Π.Δ. 164/2004
¨ Η αναγνώριση κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών στις υπηρεσίες από τους συμβασιούχους γεωπόνους με νέα πιο δίκαιη νομοθετική ρύθμιση.
¨ Η άμεση προκήρυξη και κάλυψη θέσεων μόνιμου και τακτικού προσωπικού.
¨ Η κατάργηση της παράνομης μισθολογικής ανισότητας των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου σε σχέση με τους αορίστου, σύμφωνα με την Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης.

Την πρώτη μέρα της απεργίας, 23-4-2009 θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλους τους χώρους που απασχολούνται συμβασιούχοι γεωπόνοι και θα δοθούν Δελτία τύπου προς τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη συμπαράσταση και τη συνδρομή των Παραρτημάτων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ στις 24-4-2009 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξανά έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, Βασιλίσσης Σοφίας 15 και ώρα 12:30 μμ

Στην κατεύθυνση αυτή η Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. ζητά την στήριξη και τη συμμέτοχη όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου ή και άλλων κλάδων και το συντονισμό για πάρα πέρα κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αντώνιος Κουβέλας - Έφη Δεμπονέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: