Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ρευστό το τοπίο αλλά θετικό το κλίμα μετά από την απεργία, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση στο Υπουργείο

Ρευστό το τοπίο αλλά θετικό το κλίμα μετά από την απεργία, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση στο Υπουργείο.


Ρευστό παραμένει το τοπίο στο κλάδο των γεωπόνων, καθώς μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών προχθές, μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη 48ωρη απεργία σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα δόθηκαν μόνο υποσχέσεις και δεσμεύσεις από την Πολιτεία να μελετήσει τα αιτήματα των γεωπόνων και να δρομολογήσει ενδεχόμενες λύσεις, χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι δεδομένο.

Τεράστιες μισθολογικές διαφορές σε μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους και εργασιακός αποκλεισμός μετά από 24μηνη παραμονή σε μια υπηρεσία, είναι μεταξύ των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και να επιλύσουν οι γεωπόνοι, τα αιτήματα των οποίων είναι καίρια.

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης εκπροσώπων Φορέων του γεωπονικού κλάδου, στην οποία παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γεωπόνων Μαγνησίας κ. Νικόλαος Ρομφαίας, με τον κ. Αλεξίου και το κ. Αργυρού, εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών, τέθηκαν τα αιτήματα των γεωπόνων.

Την ικανοποίηση τεσσάρων βασικών αιτημάτων τους διεκδικούν οι γεωπόνοι και συγκεκριμένα την άρση του 24μήνου και τον επαναπροσδιορισμό του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, την αναγνώριση κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών στις υπηρεσίες από τους συμβασιούχους γεωπόνους με νέα πιο δίκαιη νομοθετική ρύθμιση, την άμεση προκήρυξη και κάλυψη θέσεων μόνιμου και τακτικού προσωπικού, αλλά και την κατάργηση της παράνομης μισθολογικής ανισότητας των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου σε σχέση με τους αορίστου, σύμφωνα με την Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν την άρση του 24μήνου, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το θέμα έχει ελεγχθεί από το νομικό συμβούλιο του κράτους και εντός τριμήνου θα υπάρξει σχετική απάντηση.

Αναφορικά με το θέμα των μόνιμων θέσεων οι εκπρόσωποι του Υπουργείου τόνισαν πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ζητήσει 19.000 θέσεις, ωστόσο βρίσκεται σε αναμονή απάντησης και έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με το αίτημα των γεωπόνων οι ετήσιες συμβάσεις έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να καταλήξουν σε κάποια κοινή λύση.

«Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ωστόσο τα πράγματα παραμένουν ρευστά, καθώς ακόμα για τίποτα δεν έχουμε σίγουρη απάντηση. Ωστόσο είναι σημαντικό πως η πολιτεία σκύβει πάνω από τα προβλήματά μας και προσπαθεί να δρομολογήσει λύσεις», τόνισε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να υπάρξει έντονη δραστηριότητα και από τους κατά τόπους βουλευτές αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην υπάρξει κωλυσιεργία».
Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή τη στιγμή πανελλαδικά υπάρχουν περίπου 3.500 άνεργοι, ενώ στο Βόλο υπολογίζονται περίπου στους 100, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημα στοιχεία, καθώς από τον ΟΑΕΔ δεν τα ανακοινώνουν στο Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας. Να σημειωθεί ότι ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας έχει καταθέσει ερώτηση στο Υπουργείο Απασχόλησης, ώστε να δοθούν τα στοιχεία των ανέργων και των συμβασιούχων στη Μαγνησία και αναμένει τη σχετική απάντηση.

ΠΗΓΗ: ΑΛΙΚΗ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΣΕΛ 14

Δεν υπάρχουν σχόλια: