Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

«Καταγγελία για προχειρότητα στους ελέγχους των προκηρύξεων εποχικού προσωπικού από τη Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ.» ΠΕΑΣΓΕ

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για προχειρότητα στους ελέγχους των προκηρύξεων εποχικού προσωπικού από τη Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ.»

ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφιμών
Γρ. Υπουργού
Πρόεδρο ΑΣΕΠ
ΓΕΩΤΕΕ
ΠΟΣΓ

Οι εκατοντάδες θέσεις εποχικού προσωπικού ΠΕ Γεωπόνων βάσει του αρ. 21 του Ν. 2190/94 υπόκεινται στο έλεγχο από την αρμόδια Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ. Η εκάστοτε Υπηρεσία ετοιμάζει τους Πίνακες Κατάταξης Υποψηφίων σύμφωνα με τα κριτήρια όπως αυτά ορίζονται στην Προκήρυξη και το αρ. 21 του Ν. 2190/94 και εν συνέχεια αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ για τον έλεγχο της ορθότητας και της νομιμότητας των αποτελεσμάτων.
Καταγγελίες συναδέλφων έγιναν για τα αποτελέσματα της προηγούμενης προκήρυξη για πρακτική άσκηση (αγροτικό) ΠΕ Γεωπόνων και λοιπών ειδικοτήτων γεωτεχνικών, με Αρ. Πρωτοκ. Προκήρυξης 348178/21-12-2007 της Δ/νσης Διοικ. Προσωπικού Ιδ. Δικαίου, Τμήμα Β΄ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων, Γενική Διεύθυνση Διοικ. Υποστήριξης. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν από τη Δ/νση Διοκ. Προσωπικού Ιδιωτ. Δικαίου στα μέσα Δεκεμβρίου του 2008 και οι Προσλήψεις των επιτυχόντων ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2009.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες αντί να θεωρηθεί σε όλους τους καταταγέντες σαν κριτήριο κατάταξης ο βαθμός πτυχίου όπως οριζόταν στην προκήρυξη και στο αρ. 21 του Ν. 2190/94, θεωρήθηκε σαν κριτήριο κατάταξης ο βαθμός Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών για όσους συναδέλφους κατείχαν μεταπτυχιακό. Το αποτέλεσμα αυτού του σφάλματος μετά τον έλεγχο που έγινε από τη Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ και μετά από τρεις τουλάχιστον μήνες οριστικοποίησης του Πίνακα Κατάταξης και προσλήψεις συναδέλφων, είναι να απολύουν συναδέλφους και να επανατοποθετούν άλλους.
Απαιτούμε τον άμεσο έλεγχο της κατάστασης και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας διότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την προχειρότητα και την καθυστέρηση από την αρμόδια Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ φέρεται με προχειρότητα και αναλγησία σε εν δυνάμει άνεργους συναδέλφους μας, δίνοντας καθυστερημένες προφορικές συνήθως συμβουλές στις Υπηρεσίες που προσλαμβάνουν συμβασιούχους ΠΕ Γεωπόνους. Πρόσφατο παράδειγμα η απάντηση του ΕΛΓΑ στην Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία της ΠΕΑΣΓΕ οπού απτά αναφέρεται πως οι συνεννοήσεις με το ΑΣΕΠ γίνονται προφορικά ….και πρόχειρα θα προσθέσουμε. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ είναι να εφαρμόζει πιστά τη Νομοθεσία των προσλήψεων και όχι να ερμηνεύει τους νόμους.
Παρακαλούμε τις άμεσες ενέργειες σας.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντώνιος Κουβέλας Έφη Δεμπονέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: