Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΠΕΑΣΓΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 23-24/4/2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ
Τηλ Επικοινωνίας: 6932738162 (Α. Κουβέλας), 6977473375 (Ε. Δεμπονέρα)
site: www.peasge.com, e-mail : info@peasge.com

ΑΘΗΝΑ 25-04-2009
Προς : Συμβασιούχους και ανέργους ΠΕ Γεωπόνους
Κοιν. : Ως Πίνακας Διανομής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι,

Η απεργία των συμβασιούχων και ανέργων γεωπόνων έφτασε σε ικανοποιητικά ποσοστά, τα οποία αυξήθηκαν τη δεύτερη μέρα της απεργίας στις 24/4/2009. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από του Υπουργείο Εσωτερικών, οπού και επιδιώχθηκε συνάντηση με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου. Τη συγκέντρωση στήριξαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου, καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου δείχνοντας έτσι τη συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων. Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Αλεξίου (Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παυλόπουλου) και τον κ. Αργυρού (Γενικό Διευθυντή Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του Υπουργείου Εσωτερικών).
Στη συνάντηση έκτος απο τον Πρόεδρο ΠΕΑΣΓΕ και δύο ενεργών μελών της Ένωσης, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ κ. Ζιούβας, ο πρόεδρος της ΠΕΓΔΥ κ Καραμήτρος, ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ κ. Κακκαβάς και ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΣΕΓ κ. Καρακώστας, όπου ανέπτυξαν τα αιτήματα της απεργίας και ζήτησαν την άμεση λύση αυτών, θέτοντας χρονοδιάγραμμα για λύση μέχρι τις 15/5/2009. Οι απαντήσεις που λάβαμε από τη μεριά του Υπουργείου δεν ήταν ικανοποιητικές και όπως φαίνεται θέλουν για άλλη μία φορά να μας κρατήσουν σε κατάσταση αναμονής.
Οι άνεργοι και οι συμβασιούχοι Γεωπόνοι δεν δύναται να αναμείνουν άλλο. Αρκετά ακούσαμε . Αρκετά τους περιμέναμε. Αρκετά συζητήσαμε. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση και γι΄ αυτό συνάδελφοι πρέπει να πιέσουμε.
Μετά την συνάντηση ακολούθησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των παραβρισκόμενων άνεργων και συμβασιούχων Γεωπόνων σε χώρο του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ στην Αθήνα. Ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης ήταν ο ορισμός εκπροσώπων σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό το συντονισμό κινήσεων σε συνεννόηση με το ΔΣ της ΠΕΑΣΓΕ και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με σκοπό την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του κλάδου προς το ευρύ κοινό, προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 05/05/2009 με αιτήματα:

¨ Την άμεση άρση του 24μήνου και την κατάργηση του Π.Δ. 164/2004.
¨ Την αναγνώριση κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών στις υπηρεσίες από τους συμβασιούχους γεωπόνους με νέα πιο δίκαιη νομοθετική ρύθμιση.
¨ Την άμεση προκήρυξη και κάλυψη θέσεων μόνιμου και τακτικού προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς που απασχολούνται ΠΕ Γεωπόνοι.
¨ Την κατάργηση της παράνομης μισθολογικής ανισότητας των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου σε σχέση με τους αορίστου, σύμφωνα με την Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης.
¨ Την ακύρωση της προς δημοσίευση προκήρυξης του ΟΠΕΚΕΠΕ για συμβάσεις έργου. Απαιτούμε την τήρηση της αξιοκρατίας και της ισοτιμίας στην εργασία με πρόσληψη εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Την ημέρα της απεργίας (05/05/2009) θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κατά τόπους γραφεία των εκάστοτε εργοδοτών συμβασιούχων Γεωπόνων (Υποκαταστήματα ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ) και πρόσκληση και ενημέρωση των ΜΜΕ ώστε να συνδράμουν στην κοινοποίηση των αιτημάτων. Η Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. ζητά την στήριξη των τακτικών υπαλλήλων ΠΕ Γεωπόνων καθώς και όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου ή και άλλων κλάδων και το συντονισμό για πάρα πέρα κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αντώνιος Κουβέλας - Έφη Δεμπονέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: