Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Σύσκεψη για τα βαρέα μέταλλα στον Αλμυρό


Κοινή δράση Δήμου και Νομαρχίας για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων-
Σύσκεψη για τα βαρέα μέταλλα στον Αλμυρό

Σύσκεψη για το συντονισμό της κοινής δράσης του Δήμου Αλμυρού και της ΝΑΜ, ως προς την κατεύθυνση της προώθησης των ενεργειών για τον εντοπισμό βαρέων μετάλλων στην περιοχή του Αλμυρού και, κυρίως, για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 12 Μαΐου στο Δημαρχείο.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, η Αντινομάρχης, Νατάσσα Οικονόμου, η Αντιδήμαρχος, Ελένη Ματίκα και η υπεύθυνη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου, Ιωάννα Χρήστου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έρευνα επιστημονικής ομάδας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είδε, πριν λίγο καιρό, το φως της δημοσιότητας, και αφορούσε στην καταγραφή της συγκέντρωσης των βαρέων μετάλλων καδμίου και χρωμίου στην περιοχή του Αλμυρού.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για λογαριασμό της ΝΑΜ και του Δήμου από διαπιστευμένο εργαστήριο, η οποία θα αφορά στην κατάδειξη των συγκεντρώσεων των μετάλλων στην περιοχή του Αλμυρού και στην ταυτοποίηση των ορίων τους με τα επιτρεπόμενα από τη νομοθεσία. (κάδμιο, χαλκός, νικέλιο, μόλυβδος, ψευδάργυρος, υδράργυρος, χρώμιο).
Μετά την εκπόνηση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να τεκμηριωθεί πληρέστερα το θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης και να δρομολογηθεί η αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: