Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στις 19 Ιουνίου για πυρόπληκτους

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στις 19 Ιουνίου για πυρόπληκτους

Την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουνίου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ για τις πυρκαγιές του 2007 συνολικού ύψους 4.037.178 ευρώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛ.Γ.Α.
Οι ενισχύσεις αυτές χορηγούνται για τις αποκαταστάσεις που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι αγρότες, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν 1.698 παραγωγούς.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον ΕΛ.Γ.Α αφορούν ζημιές σε 20 Νομούς της χώρας που προκλήθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο, στο φυτικό κεφάλαιο (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), σε απώλεια φυτικής παραγωγής, στο πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα.
Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης, Σάμου και Φθιώτιδας.
Οι παραπάνω ενισχύσεις θα καταβληθούν μεθαύριο στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε. Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: