Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Οικολογικό πάρκο στο Φαληρικό Όρμο 260 στρ.

Οικολογικό πάρκο στο Φαληρικό Όρμο 260 στρ.


Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 5 Ιουλίου, τίθεται η πρόταση της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» για τη δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό Ορμο και καλούνται μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι Ελληνες πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, μέσω της ιστοσελίδας www.olympicproperties.gr οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του Πάρκου η οποία θα ανακοινωθεί μαζί με το χρονοδιάγραμμα στις 15 Ιουλίου.
Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού χαρακτήρα συγκροτήματος, που θα αποτελείται από Οικολογικό Πάρκο, Γήπεδα αθλοπαιδιών, πάρκο νερού και αναψυχής βοτανικό κήπο, και κανάλι κωπηλασίας, καθώς και αναψυκτήρια και παιδικές χαρές.
Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ Διονύσης Σταμενίτης «δρομολογείται η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου με ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις σε μια επιφάνεια 260 στρεμμάτων, σε έκταση μεταξύ των εκβολών του Ιλισού και του Κηφισού».
Τα έργα αναβάθμισης του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου που ανέλαβε η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα αφορούν μια περιοχή (Ζώνη Α1) η οποία παρέμεινε αδιαμόρφωτη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Κωνσταντίνος Μπούρας διαβεβαίωσε ότι «θα γίνει ό,τι απαιτείται και είναι αναγκαίο για να δημιουργηθεί αυτό το νέο συγκρότημα το οποίο θα αποτελεί ένα μητροπολιτικό αγαθό» και πρόσθεσε ότι η παραλιακή ζώνη του Φαληρικού Ορμου αποτελεί τη φυσική διέξοδο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας στο Σαρωνικό.
Δημιουργώντας σήμερα ένα σημαντικό πάρκο, ένα χώρο οικολογικής σημασίας, καθώς και ένα χώρο αναψυχής και αθλητισμού, ωφελούνται αφενός οι κάτοικοι των όμορων δήμων και αφετέρου οι κάτοικοι του ευρύτερου λεκανοπεδίου.

Tι περιλαμβάνει

Έτσι προσφέρονται νέες επιλογές ψυχαγωγίας, αθλησης και πολιτισμού για ολόκληρη την πόλη οι οποίες αναπτύσσονται μέσα από το Οικολογικό Πάρκο μεσογειακής φύσης το οποίο περιλαμβάνει ένα ρυάκι κυμαινόμενης ροής που πριν εκβάλει στη θάλασσα σχηματίζει μια ενδιάμεση ζώνη, μια μικρή λίμνη με υφάλμυρο νερό προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα περιπάτων στη φύση με εκπαιδευτικό παράλληλα χαρακτήρα, καθώς στο χώρο θα λειτουργεί Κέντρο Πληροφόρησης και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, ενώ παράλληλα δημιουργείται και ένα μεγάλο θερινό σινεμά 200 θέσεων.
Επίσης δημιουργούνται γήπεδα αθλοπαιδιών και Adventure Park και συγκεκριμένα περιλαμβάνονται εννέα γήπεδα αθλοπαιδιών «5x5» ή έξι γήπεδα «5Χ5» και τρία καλαθοσφαίρισης, καθώς και οι απαραίτητες βοηθητικές υποδομές καλαθοσφαίρισης, καθώς και οι απαραίτητες βοηθητικές υποδομές για τις σχετικές υπηρεσίες. Στην ίδια ζώνη χωροθετείται επίσης και το adventure park, το οποίο προσφέρει εναλλακτικές δυνατότητες άσκησης για νέους.
Προβλέπεται πάρκο νερού και αναψυχής που περιλαμβάνει χώρους κολύμβησης, άσκησης, και αναψυχής και ειδικότερα ένα γυμναστήριο, ανοιχτό κατά μήκος της κοίτης του Ιλισού και προς τη μεγάλη πισίνα, το οποίο αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για άσκηση στο νερό, με όργανα και ελεύθερο χώρο για ομαδικά προγράμματα, μια μεγάλη, ηλιακά θερμαινόμενη, πισίνα κολύμβησης με δυνατότητα σχεδόν 12μηνης λειτουργίας, ένα συγκρότημα δύο διακοσμητικών λιμνών και ένα σύγχρονο παιδότοπο.
Βοτανικός κήπος και κανάλι κωπηλασίας
Το Πάρκο προβλέπει ακόμη τη δημιουργία βοτανικού κήπου που περιλαμβάνει φυτά των υδροβιότοπων, καθώς και ένα θερμοκήπιο (glass house) με ειδικά ενδημικά φυτά, πολλά από τα οποία έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες, όπως και παραλιακή αμμώδη ζώνη, σε άμεση επαφή με τη θάλασσα.
Χώρος χαλάρωσης και αναψυχής, ζώνη δραστηριοτήτων ήπιας άσκησης όπως beach volley, ενώ κατά μήκος της ζώνης διαμορφώνεται χώρος περιπάτου σε διαδρόμους, προβλέπεται η δημιουργία ποδηλατόδρομου καθώς και η εγκατάσταση μικρών ελαφρών ξύλινων κατασκευών (καθίσματα) για διάλειμμα και ξεκούραση.
Τέλος προβλέπεται Κανάλι Κωπηλασίας, με σχεδίες τοποθετημένες στο χείλος της παραθαλάσσιας ζώνης, ενώ υποστηρικτικά, προβλέπονται αναψυκτήρια καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της οικογένειας, ενώ παράλληλα, εξετάζεται και η εναλλακτική πρόταση δημιουργίας θεματικών παιδικών χαρών στις εκτάσεις που θα καταλαμβάνονται από το Πάρκο νερού και το βοτανικό κήπο.
ΥΓ.Να δούμε πότε θα γίνει στο Πεδίο του άρεως κάτι αντίστοιχο

Δεν υπάρχουν σχόλια: