Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.(για συμβάσεις έργου, Κρίσεις)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)

ΑΘΗΝΑ 24.6.2006
Α.Π. 1346
Ανακοίνωση
Το νέο Προεδρείο του Συλλόγου, με γνώμονα την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους, αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να θέσει τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους και τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι η αύξηση του μόνιμου προσωπικού με τη διαδικασία πρόσληψης ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού σε προσωπικό για να ανταποκριθεί στο έργο του.
Οι όποιες έκτακτες ανάγκες εποχιακού προσωπικού πρέπει να γίνονται πάντα με τη διαδικασία προσλήψεων Α.Σ.Ε.Π., όπως έγκαιρα άλλωστε είχε αποφασισθεί για το 2009. Οι καθυστερήσεις με αυτή τη διαδικασία δε μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν πρόσχημα και άλλοθι για τις συμβάσεις έργου που τελικά επιλέχθηκαν εφέτος, των οποίων κανείς δε μπορεί να πιστοποιήσει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι αυτή η επιλογή μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα μπορούσε να λύσει.
Θα θέσουμε στη Διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. τα θέματα και τους προβληματισμούς που τίθενται από τους συναδέλφους, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Κεντρική Υπηρεσία, σχετικά με τις διαδικασίες και τον τρόπο απασχόλησης των εποχιακών υπαλλήλων με σύμβαση έργου, οι οποίοι μέσα στην παρούσα οικονομική κρίση αναζητούν εναγωνίως εργασία. Στις συμβάσεις δε διευκρινίζεται το έργο ποσοτικά και ποιοτικά. Σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις έργου δεν μπορούν να λειτουργήσουν από μόνες τους έτσι όπως είναι διατυπωμένες.
Ζητάμε λοιπόν από τη Διοίκηση να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, που θα προστατεύουν τόσο τα πλαίσια λειτουργίας της ελεγκτικής διαδικασίας που υποχρεούμαστε να ακολουθήσουμε, όσο και τους συναδέλφους στο πλαίσιο άσκησης της καθημερινής τους δραστηριότητας.
Πιστεύουμε πως η περίοδος αυτή για τον Οργανισμό είναι κρίσιμη και δε θα επιτρέψουμε λάθη και παραλήψεις άλλων να φορτωθούν στους εργαζόμενους.
2. Σχετικά με τις κρίσεις. Υπάρχει αναγκαιότητα αλλαγής των διαδικασιών κρίσεων, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με αξιοκρατία και κυρίως με διαφάνεια.
Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζοντας την άποψη των εργαζομένων, θεωρεί πως είναι αναγκαία η αλλαγή της διαδικασίας επιλογής των Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων, ώστε να είναι σαφές και διαφανές το πλαίσιο ανάδειξής τους.
Παρ' όλα αυτά όμως, η αναβλητικότητα της επιλογής Προϊσταμένων για τέσσερα και πλέον χρόνια στις Περιφερειακές υπηρεσίες που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, καταδεικνύει αφενός τις παρεμβάσεις τρίτων στη διαδικασία αυτή, αφετέρου έχει οδηγήσει ορισμένες υπηρεσίες σε ιδιαίτερες δυσλειτουργίες και το θεσμό σε υποβάθμιση.
3. Τέλος, το κτιριακό πρόβλημα σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και ο αναγκαίος εξοπλισμός αποτελούν θέματα άμεσης αντιμετώπισης.
Συνάδελφοι,
Η αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων και η προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων, συμβαδίζει με το μέλλον του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Ε . Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΜΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ -ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ ΛΙΝΑ
ΠΗΓΗ:ake-opekepe

Δεν υπάρχουν σχόλια: