Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Στην Κέρκυρα, στις 19 & 20 / 6 / 2009 έλαβαν χώρα οι εργασίες του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το οποίο συνήλθε στην καθορισμένη από την νομοθεσία δεύτερη τακτική συνεδρίασή του.


Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 19 / 6 έγινε η επίσημη έναρξη, στην οποία αρχικά ο Πρόεδρος του παραρτήματος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα μέλη του Σ.Σ. για την προσέλευσή τους στον χώρο αρμοδιότητας του παραρτήματος Ηπείρου & Νήσων.


Στην συνέχεια την εναρκτήρια εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θ. Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους με βάση τους οποίους το Δ.Σ. επέλεξε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συγκεκριμένης συνεδρίασης και ανέλυσε τον ρόλο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και των γεωτεχνικών στα τρόφιμα και στους αρμόδιους μηχανισμούς & δομές ελέγχου τονίζοντας ότι η «επιστροφή» του ΕΦΕΤ στο ΥΠ.Α.Α.Τ. αποτελεί όχι μόνο επιτυχία αλλά και δικαίωση των γεωτεχνικών και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αλλά απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.


Όσον αφορά το θέμα της αγοράς εργασίας ο Πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η μόνη σημαντική δυνατότητα που υπάρχει είναι να αναζητήσουμε τον περιορισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μέσα από την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα απασχόλησης των γεωτεχνικών.


Επίσης ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αναφέρθηκε σε μία σειρά από παραδείγματα όπου δικαιώθηκαν οι απόψεις των Γεωτεχνικών με κορυφαίες περιπτώσεις την εφαρμογή του ΟΣΔΕ, την ΚΑΠ και την αποσύνδεση των ενισχύσεων & τον ΕΦΕΤ.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Γεώργιος Καλούδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σαμουήλ, η αντιδήμαρχος του Δήμου Κερκυραίων κ. Χρ. Τόμπρου, ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ κ. Ν. Κακαβάς, ο Πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Αντ. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΕΓΕΠ κ. Μ. Στογιάννος ενώ την έναρξη κήρυξε ο Γ.Γ. της περιφέρειας κ. Σ. Βόσδου, ο οποίος παρέθεσε και την δεξίωση που ακολούθησε προς τιμή των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
Επίσης αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των γεωτεχνικών στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια, ο οποίος ευχαρίστησε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διότι επέλεξε να συγκαλέσει το Σ.Σ. στην Κέρκυρα, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, της Βουλευτού Κέρκυρας κ. Άντζελας Γκερέκου & του Γ.Γ. της περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Πανωζάχου.
Το Σάββατο 20 / 6 ξεκίνησε η «μαραθώνιας διάρκειας» συνεδρίαση του οργάνου.


Πρώτος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου κ. Στάθης Παπακώστας ο οποίος ανέπτυξε την εισήγηση με τίτλο: «Ο ρόλος του γεωτεχνικού στην αγροτική και εθνική οικονομία, τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.»
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Β. Ηλιάδης, ο οποίος ανέπτυξε την εισήγηση: «Η ασφάλεια των τροφίμων και οι εξελίξεις στην οργάνωση των εμπλεκομένων υπηρεσιακών δομών». Ο Αντιπρόεδρος στην εισήγησή του περιέγραψε μία προς μία τις εξελίξεις επί της ασφάλειας των τροφίμων ιδιαίτερα από την πλευρά της ΕΕ καθώς και στις απόψεις που διατυπώνονται στην Ελλάδα όσον αφορά την «προσαρμογή» του ΕΦΕΤ στον χώρο του ΥΠ.Α.Α.Τ..


Στα πλαίσια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Θ. Μαρκόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Ν. Κακαβάς (Πρόεδρος ΠΟΓΕΔΥ), Ι. Κουλούρης (Πρόεδρος ΠΕΚΔΥ), K. Καραμήτρος (Πρόεδρος ΠΕΓΔΥ), Π. Τσέτουρας (Παράρτημα Θράκης), Κ. Καμπιτάκης (Παράρτημα Κρήτης), Π. Κακαφίκας (Συντονιστής επιτροπής για τα τρόφιμα), Αυγέρης (ΠΣ ΠΕΓΔΥ Ηπείρου), Ι. Τσακίρης (Παράρτημα Αιγαίου), Χ. Σαχανίδης (Παράρτημα Δυτ. Μακεδονίας) & Σπ. Μάμαλης (Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.). Το Σ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέληξε να ζητήσει από τα παραρτήματα τις απόψεις τους επί συγκεκριμένων πτυχών του θέματος και στην συνέχεια το θέμα να εισαχθεί, με βάση την συζήτηση που έλαβε χώρα στο Σ.Σ. και τις απόψεις που θα διατυπωθούν, στο Δ.Σ.. Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο το μέλος του Δ.Σ. κ. Στ. Διαμαντόπουλος και ο ταμίας του Δ.Σ. κ. Ε. Σπυρίδης, οι οποίοι ανέπτυξαν τις εισηγήσεις επί του θέματος «Οι εξελίξεις και οι προοπτικές στην δραστηριοποίηση των γεωτεχνικών στον ιδιωτικό τομέα». Οι δύο εισηγητές παρουσίασαν με τον πλέον άρτιο τρόπο τα προβλήματα και τις προοπτικές αλλά και τις γενικότερες και ειδικότερες διαπιστώσεις που προκύπτουν από την δραστηριοποίηση των γεωτεχνικών στον επαγγελματικό χώρο των μελετητών (ο πρώτος) και των εργοληπτών (ο δεύτερος).
Στη συζήτηση που ακολούθησε συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της αγοράς εργασίας των γεωτεχνικών και στο τέλος υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα τα οποία κατέθεσαν οι εισηγητές, μεταξύ των οποίων, και η πρόταση διοργάνωσης συνεδριακής εκδήλωσης με θέμα την απασχόληση των γεωτεχνικών στον ιδιωτικό τομέα. Παρεμβάσεις στην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος έκαναν οι κ.κ. K. Σκόρδας (Παράρτημα Κεν. Ελλάδος), Μ. Στογιάννος (Πρόεδρος ΠΕΕΓΕΠ), Σπ. Μάμαλης (Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Α. Αγγελόπουλος (Παράρτημα Αν. Στερεάς & Πρόεδρος ΣΕΓ), Κ. Καμπιτάκης (Παράρτημα Κρήτης), Σπ. Γιωτάκης (Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Γ. Τζανιδάκης (Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Π. Αντωνίου (Παράρτημα Αν. Στερεάς), Δ. Λώλης (Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Π. Λεφάκης (Παράρτημα Κεν. Μακεδονίας), Γ. Σιγαλός (Παράρτημα Πελοπονήσου & Δυτ. Ελλάδος), Κ. Καραμήτρος (Πρόεδρος ΠΕΓΔΥ), Χ. Σαχανίδης (Παράρτημα Δυτ. Μακεδονίας) & Στ. Παπακώστας (Παράρτημα Ηπείρου & Νήσων) & Θ. Μαρκόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).
Πριν το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Θ. Μαρκόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τα τρέχοντα λειτουργικά και άλλα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Για το ΓΕΩΤ.Ε.Ε K/E

Δρ Κωνσταντίνος Η. Σκόρδας
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: