Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. για τα πρόστιμα από Ε.Ε.

Θέση για την «καμπάνα» των 244 εκ. ευρώ εις βάρος της χώρας μας εξαιτίας της στρεβλής εφαρμογής του ΟΣΔΕ την περίοδο 1999 – 2004, πήρε το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του: «ο καταλογισμός 244 εκ. ευρώ εις βάρος της χώρας μας εξαιτίας της στρεβλής εφαρμογής του ΟΣΔΕ έρχεται δυστυχώς και πάλι να δικαιώσει τις επισημάνσεις του Επιμελητηρίου μας σε σχέση με το θέμα αυτό. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. νιώθει την ανάγκη να επισημάνει ότι στην χώρα μας, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο η ορθή εφαρμογή του ΟΣΔΕ με βάση τις απαιτήσεις της Ε.Ε.. Αυτό έχει ως συνέπεια στην Ελλάδα το ΟΣΔΕ να μην μπορεί να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά προς όφελος της Ελληνικής Γεωργίας και των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων αλλά να αποτελεί ένα «πρόβλημα» από το οποίο συγκεκριμένοι φορείς εξασφαλίζουν έσοδα ενώ η Ελλάδα και οι Ελληνες φορολογούμενοι επιβαρύνονται με εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ σε πρόστιμα και καταλογισμούς. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί χρέος του να επαναφέρει τις προτάσεις που έχει καταθέσει σχετικά, η υιοθέτηση των οποίων θα σημάνει και το ξεπέρασμα των προβλημάτων».
ΠΗΓΗ:AGRONEWS

Πρόστιμα απο την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας
Κινδυνεύουν οι αγρότες ενώ πληρώνουν τα διπλά χρήματα για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους να μην πάρουν τίποτα, μιας και οι νέοι χάρτες που φτιάχνουν οι Ενώσεις είναι σίγουρο ότι θα αφήσουν τους περισσότερους απλήρωτους.Αιτία το άλυτο πρόβλημα του ΟΣΔΕ.244,2 εκατ. ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στη χώρα μας για κακοδιαχείριση αγροτικών ενισχύσεων και δυσλειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου των κοινοτικών επιδοτήσεων, στο ελαιόλαδο, το βαμβάκι, τη σταφίδα και τα εσπεριδοειδή. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα του ελαιολάδου, του βαμβακιού, της σταφίδας και των εσπεριδοειδών για τα οικονομικά έτη 1999 - 2004. Ο υπουργός με απίστευτο θράσος είπε ότι αυτά αφορούν εποχές που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λες και έχει υπάρξει καμιά βελτίωση από τότε, λες και οι αγρότες θα πληρωθούν κανονικά φέτος.Η προχειρότητα και η διαπλοκή δεν έχουν αφήσει καμία ελπίδα για το μέλλον της Ελληνικής γεωργίας
ΠΗΓΗ:GEOPONOS.NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: