Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Κλείνουν τον ΕΛΓΑ Λάρισας στις 16/7 οι μηλοπαραγωγοί

Κλείνουν τον ΕΛΓΑ Λάρισας στις 16/7 οι μηλοπαραγωγοί
Κατάληψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κάνουν την Πέμπτη 16 Ιουλίου μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, διαμαρτυρόμενοι για τα χαμηλά ποσοστά που τους “δίδει” ο Οργανισμός για την ακαρπία, αλλά και για τις αδιάθετες ποσότητες.

Σε μια μαζική –πρωτοφανή για την περιοχή τη χαρακτήρισαν συνδικαλιστές- συγκέντρωση το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουλίου στην Αγιά, οι μηλοπαραγωγοί αφού άκουσαν τους εκπροσώπους τους, αποφάσισαν να μεταβούν, με κονβόι αυτοκινήτων, την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, προχωρώντας σε κατάληψή τους (ενώ την ίδια ώρα θα είναι αποκλεισμένη η λεωφόρος Ηρ. Πολυτεχνείου από τον όγκο των οχημάτων) και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα.
“Τον καλούμε να είναι εκεί, ώστε να μας κλείσει ένα ραντεβού με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τον οποίο αναζητούμε από την περασμένη Τετάρτη”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας, παραθέτοντας τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των παραγωγών, τα οποία συνοψίζονται στα ακόλουθα:
- Χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας στους αγρότες της επ. Αγιάς.
- Πάγωμα των δανείων και χορήγηση άτοκων δανείων για 3 χρόνια.
- Απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων μήλων που βρίσκονται στα ψυγεία της περιοχής με ενεργοποίηση σχετικού νόμου που επιτρέπει τη διάθεσή τους σε απόρους, παιδικές κατασκηνώσεις κ.ά.
- Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις για τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μαϊου.
ΠΗΓΗ:agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: