Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ ΜΗΛΟΕΙΔΩΝ : 22.07.2009

ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ ΜΗΛΟΕΙΔΩΝ

Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την καταπολέμηση της καρπόκαψας σε καλλιέργειες αχλαδιάς και μηλιάς.
Η δραστηριότητα των ακμαίων του εντόμου συνεχίζεται και μάλιστα σε περιοχές της Καλαμπάκας του Νομού Τρικάλων και του Νομού Λάρισας (Τύρναβος, Αμπελώνας) οι συλλήψεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων είναι υψηλές. Ο κίνδυνος προσβολής των καρπών από το έντομο είναι άμεσος και υψηλός.
Για την προστασία των καρπών συστήνεται στους παραγωγούς επαναληπτικός ψεκασμός τις αμέσως επόμενες ημέρες με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για τις καλλιέργειες εντομοκτόνο και κατά προτίμηση φιλικό προς το περιβάλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι παραγωγοί να απευθύνονται στην Υπηρεσία (τηλ.: 2421066525), καθώς και στους τοπικούς γεωπόνους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr.

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης α.α.

Κων/νος Πίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: