Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΠΟΓΕΔΥ:Σχέδιο Νόμου για ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

«Σχέδιο Νόμου για ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!!
Μια σπουδαία Διοικητική μεταρρύθμιση προωθείται από τον Υπουργό Παιδείας μετά από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων!!!!!
Πλέον με το Σχέδιο Νόμου για ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης ο βαθμός 5 ισούται με τον βαθμό 15.
Έτσι όσοι με μεγάλη προσπάθεια στις Πανελλαδικές εξετάσεις κατάφεραν να πάρουν βαθμό κάτω από την βάση θα έχουν πλέον πτυχίο ισάξιο των ΑΕΙ.Με τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Γεωτεχνικοί προτείνουν στην Κυβέρνηση να προχωρήσει και σε άλλες μεγάλες Διοικητικές Τομές! όπως:
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να ανατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Η καταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών και η ασφάλεια του καταναλωτή να ανατεθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και ούτω καθ΄ εξής.
Και φυσικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών και των αντίστοιχων αποφοίτων των ΤΕΙ να ανατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα στον Υφυπουργό του, που είναι και καθηγητής των ΤΕΙ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-7-09 Κ.Κ.
Επισημαίνουμε στον Υπουργό Παιδείας ότι η τακτική του να ευνοήσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας πιθανόν προς προσέλκυση ψήφων είναι ουτοπία διότι πολλαπλάσιο κομμάτι της κοινωνίας καταψηφίζει και καταδικάζει αυτή την ρύθμιση.Ότι νομοσχέδια και να ψηφίσει η Κυβέρνηση πάντα τα Πανεπιστήμια θα είναι Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα είναι ΤΕΙ.
Το Υπουργείο Παιδείας ας μας διαψεύσει αποσύροντας το Σχέδιο Νόμου, καλώντας όλους τους Επιστημονικούς Φορείς σε διάλογο για την παιδεία και για την ποιότητά της.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣΟ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΗΓΗ:agroanergos

Δεν υπάρχουν σχόλια: