Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ρύθμιση θεμάτων ΑΕΙ ζητά το ΓΕΩΤΕΕ



Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημ. Σιούφα και τους βουλευτές του Β΄ Θερινού Τμήματος Εργασιών της Βουλής, επανέλαβε τις από 21-7-2009 θέσεις του επί του Σχεδίου Νόμου “Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης”, ζήτησε την απόσυρση του εν λόγω Σ/Ν και επεσήμανε την αναγκαιότητα έναρξης ενός δημόσιου διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών φορέων, που θα στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει ως εξής:
"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,
Σας αποστέλλουμε συνημμένα την υπ’ αριθμ. 2953/21-7-2009 επιστολή μας, την οποία είχαμε απευθύνει προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και στα κόμματα που συμμετέχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Με την συγκεκριμένη επιστολή εκφράσαμε την αντίθεση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου τόσο ως προς το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του, προς ψήφιση, Σχεδίου Νόμου, που διακρίνονται από μία έντονα μονόπλευρη προσέγγιση υπέρ της «κατ’ όνομα» αναβάθμισης και εξίσωσης των Τ.Ε.Ι. με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, όσο και επί της διαδικασίας προώθησής του, δηλαδή χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς της χώρας. Χαρακτηριστικό της μονόπλευρης αυτής προσέγγισης, είναι ότι το Επιμελητήριο μας, το οποίο καλύπτει όλο το εύρος των γεωτεχνικών επιστημών ως σύμβουλος της πολιτείας (αυτονόητα και στα ζητήματα της εκπαίδευσης) και έχει την ευθύνη εκπροσώπησης των περί τις 35.000 Ελλήνων γεωτεχνικών, δεν κλήθηκε καν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του.
Στα πλαίσια αυτά και παρά τις τροποποιήσεις που ανακοινωθήκαν σε επί μέρους σημεία του Σ/Ν, το Επιμελητήριο μας εξακολουθεί να μην μπορεί να συμφωνήσει με την υπερψήφιση του συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου. Την ίδια στιγμή εμμένουμε στην απόσυρσή του και στην αναγκαιότητα ουσιαστικού διαλόγου με έμφαση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων γνώσεων".


ΓΕΩΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: