Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ο Βεργίνης ζητά την επίσπευση διαδικασιών ΟΣΔΕ από τις ΕΑΣ

Ο Βεργίνης ζητά την επίσπευση διαδικασιών ΟΣΔΕ από τις ΕΑΣ
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταυτοποίηση των αγροτεματίων, που αναφέρονται στις αιτήσεις των αγροτών για την ενεργοποίηση ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης – δηλώσεις ΟΣΔΕ - με το Σύστημα Ψηφιοποίησης Αγροτεμαχίων (GIS), ζητά από τις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών με επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφών Βεργίνης.
Το μέχρι σήμερα ποσοστό ψηφιοποίησης, που μας αναφέρεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ, για αρκετές ΕΑΣ είναι από ανύπαρκτο έως πολύ χαμηλό (0-3%), πράγμα που σημαίνει ότι είτε δεν αρχίσατε έγκαιρα τις εργασίες σας ή τα μέσα που χρησιμοποιείτε (ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμός) δεν είναι επαρκή και κατάλληλα, επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι, προσθέτει ο κ. Βεργίνης, κατά πόσο τα ποσοστά που μας μεταβιβάζετε ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία που είναι καταχωρημένα στον τοπικό σας server. Αν ανταποκρίνονται στα πραγματικά, τότε υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την πρόοδο των εργασιών.
Σε αντίθετη περίπτωση να μας αποστείλετε όλες τις ΑΕΕ (σ.σ. αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης) 2009 που έχετε υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να διαβαθμίσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου.Σας υπενθυμίζουμε ότι: α) οι πληρωμές προς εσάς για την εκτέλεση του έργου πραγματοποιούνται ανάλογα με την πρόοδό του, και β) την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους δικαιούχους-μέλη σας προς τους οποίους οι πληρωμές πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό.
Είναι απαράδεκτο ορισμένες Ενώσεις να απαντούν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι το τέλος του 2010.
Επίσης, σας εφιστώ την προσοχή για την έγκαιρη παράδοση των ΑΕΕ 2009 του δείγματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι επιτόπιοι έλεγχοι.
Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει, ως καλοί συνεργάτες, να καταβάλουμε συντονισμένα τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στο πράγματι σημαντικό και μεγάλο έργο του «αγροτικού κτηματολογίου» που θεωρείται η απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των ενισχύσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βεργίνης.
ΠΗΓΗ: anagi.gr,agroanergos

Δεν υπάρχουν σχόλια: