Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για φωτιές 2007 από αύριο 22/9

Αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για φωτιές 2007 από αύριο 22/9




Από σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι και τις 25 του μήνα θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ συνολικού ύψους 8.907.381,99 ευρώ για τις αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν από πυρκαγιές, κυρίως του έτους 2007 καθώς και προγενέστερων ετών.

Οι ενισχύσεις αυτές χορηγούνται για τις αποκαταστάσεις ζημιών σε φυτικό (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), πάγιο και ζωικό κεφάλαιο που πραγματοποίησαν οι πληγέντες παραγωγοί, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν 3.672 παραγωγούς 33 Νομών της χώρας.
Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής και Χανίων.
Οι παραπάνω ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.
Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://www.elga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: