Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κατανομή ποσού 50 εκατ. € σε Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές Οινοποιητικές Οργανώσεις για αγορά ή παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής 2009-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατανομή ποσού 50 εκατ. € σε Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές Οινοποιητικές Οργανώσεις για αγορά ή παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής της αμπελοοινικής περιόδου 2009-2010

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία που αφορούσαν την κατανομή ποσού 50 εκατ. € σε Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές Οινοποιητικές Οργανώσεις για αγορά ή παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής της αμπελοοινικής περιόδου 2009-2010.
Με Απόφαση του Αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη γίνεται η κατανομή σε 151 Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές Οινοποιητικές Οργανώσεις.
Οι ενισχύσεις αυτές ικανοποιούν την ανάγκη στήριξης του κλάδου του αμπελοοινικού τομέα της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όπως των υψηλών αποθεμάτων, της πτώσης κατανάλωσης, τις χαμηλές τιμές στη πρωτογενή παραγωγή καθώς και της αδυναμίας απορρόφησης της επερχόμενης παραγωγής σε ικανοποιητικές τιμές από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις.
Δημοσίευση σχολίου