Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΑΑΤ: επίτευξη μεγάλης οικονομικής συμφωνίας Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα εξαγωγής της ελληνικής κομπόστας ροδάκινου

ΥΠΑΑΤ: επίτευξη μεγάλης οικονομικής συμφωνίας Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα εξαγωγής της ελληνικής κομπόστας ροδάκινου

Τη βαθιά ικανοποίησή του για την επίτευξη της μεγάλης οικονομικής συμφωνίας Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα εξαγωγής της ελληνικής κομπόστας ροδάκινου εκφράζει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Ρωσικού Τύπου στα οποία μνημονεύεται η συμβολή του στην οικονομική διείσδυση της χώρας μας στη Ρωσική αγορά.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι η προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε μια μεγάλη αγορά, όπως αυτή της Ρωσίας, για να την εφοδιάσουμε με ελληνικά αγροτικά προϊόντα που χαρακτηρίζονται για την άριστη ποιότητά τους, στέφθηκε από επιτυχία. Θεωρώ δε ότι αυτή η συνεργασία έχει θετικές προοπτικές ώστε να συνεχιστεί και να επεκταθεί, όπως έχω τονίσει μετά την επίσκεψή μου στη Μόσχα, και σε άλλους τομείς της αγροτικής μας παραγωγής όπως τα προϊόντα των υδατοκαλλιεργειών, το ελαιόλαδο, τη βρώσιμη ελιά, τη φέτα και τα νωπά φρούτα. Οι εξαγωγές αυτές θα ενισχύσουν σημαντικά το οικονομικό προφίλ της χώρας μας, θα ισχυροποιήσουν την αγροτική μας εν γένει οικονομία με συνολικά οφέλη για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έως 300.000.000ευρώ» δήλωσε ο κ. Υφυπουργός.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Interfax εκπρόσωποι πέντε Περιφερειών της Ρωσίας, της Μόσχας, του Αμούρ, του Κουρσκ, του Ορλόφ και του Ταμπόφ υπέγραψαν χθες συμφωνίες για την προμήθεια δέκα χιλιάδων κοντέινερ ροδακίνου σε κομπόστα.
«Η συμφωνία κλείστηκε χάρη στις συνομιλίες που είχαν αναπτύξει νωρίτερα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής κυβέρνησης κ. Βίκτωρ Ζουμπκόφ και ο Έλληνας Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης σημειώνει χαρακτηριστικά» το εν λόγω ειδησεογραφικό Πρακτορείο ενώ τονίζει ότι «κύριος σκοπός της συμφωνίας είναι η επέκταση της Ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας και η στήριξη των Ελλήνων παραγωγών αγροτικών προϊόντων».

Σας επισυνάπτονται δημοσιεύματα του Ρωσικού Τύπου της Πέμπτης της 24ης Σεπτεμβρίου.
Δημοσίευση σχολίου