Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Παραλαβές φετινής σοδειάς ελιών στο Πήλιο



Παραλαβές φετινής σοδειάς ελιών στο Πήλιο
Η συγκέντρωση ποσοτήτων ελιάς φετινής σοδειάς από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Πηλίου - Βορείων Σποράδων ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ στα Άνω Λεχώνια, με ανοιχτές για την ώρα τιμές. Οι παραλαβές αφορούν σε πράσινη, ξανθιά και μαύρη ελιά εσοδείας 2009 – 2010 και πραγματοποιούνται καθημερινά από τις επτά το πρωί μέχρι και τις δώδεκα το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση των ποικιλιών ελιάς ανεξαρτήτως τεμαχισμού θα γίνεται για λογαριασμό των παραγωγών μέσω της ομάδας προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, αλλά και με εξαγορά για μεμονωμένους παραγωγούς εκτός ομάδας.
Σύμφωνα με την Ένωση, ανοιχτές παραμένουν οι τιμές παραλαβής των ποικιλιών ελιάς και αναμένεται να διαμορφωθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα καθώς η ΕΑΣ Πηλίου περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές σε πανελλαδικό επίπεδο για να καθορίσει και τις δικές της.
Στο μεταξύ στα μέσα του ερχόμενου Οκτώβρη ξεκινά η λειτουργία του ελαιοτριβείου της ΕΑΣ Πηλίου στην Αργαλαστή με ανταγωνιστικό εκθλιπτικό δικαίωμα για τους παραγωγούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: