Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΘΕΜΑ: Πρόταση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το ΟΣΔΕ

Πρόταση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το ΟΣΔΕ
Κοινοποίηση:
1. Παραρτήματα ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Έδρες τους
2. Γεωτεχνικές Οργανώσεις και Φορείς
Έδρες τους
ΘΕΜΑ: Πρόταση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το ΟΣΔΕ
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κ. Πολιτικοί Αρχηγοί,
παραμονές των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου τ.ε., θεωρήσαμε σκόπιμο να σας αποστείλουμε το συνημμένο υπόμνημα σε σχέση με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης & Ελέγχου (ΟΣΔΕ).
Όπως γνωρίζετε το ΟΣΔΕ στην χώρα μας δεν έχει καταστεί ως σήμερα ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και την ανάπτυξη της υπαίθρου ευρύτερα, αλλά αντίθετα, έχει λειτουργήσει έξω από τα όρια του κοινοτικού πλαισίου με αποτέλεσμα να μας επιβληθούν καταλογισμοί τεραστίων ποσών. Την ίδια στιγμή, σε όλες τις άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, το ΟΣΔΕ λειτουργεί με αξιοπιστία συμβάλλοντας καθοριστικά στην ορθολογική εφαρμογή της ΚΑΠ.
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια του ρόλου του, έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο προτάσεων προκειμένου το ΟΣΔΕ στην Ελλάδα να μετατραπεί από ένα "πρόβλημα" σε ένα αναπτυξιακό "εργαλείο", το οποίο ακροθιγώς περιλαμβάνεται στο συνημμένο κείμενο.
Στα πλαίσια αυτά και λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε με τις απόψεις μας, ως ο αρμόδιος επιστημονικός φορέας. Ευελπιστούμε ότι την επαύριον των εκλογών, όταν θα έχει εκφραστεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα συμβάλουν όλα τα πολιτικά κόμματα στην σημαντική αυτή προσπάθεια, η οποία απαιτείται.
Με τις καλύτερες των ευχών μας ενόψει των εκλογών,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: