Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ανανέωση άδειας επαγγέλματος των γεωτεχνικών

Ανανέωση άδειας επαγγέλματος των γεωτεχνικών


Τη διαδικασία ανανέωσης της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματοςσε εκείνους τους γεωτεχνικούς - μέλη του, η άδεια των οποίων λήγει στις 28-2-2010 ή έχει ήδη λήξει ξεκίνησε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Οι γεωτεχνικοί, αφού συμπληρώσουν και υπογράψουν συνημμένα την Αίτηση Ανανέωσης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού, θα πρέπει να την αποστείλουν στο Επιμελητήριο (είτε ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Βενιζέλου 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, είτε με fax στο 2310236308), μαζί με τη Δήλωση Στοιχείων Απασχόλησης και, προκειμένου για τα τακτικά μέλη με ηλικία μεγαλύτερη των 55 ετών, με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, που θα αναγράφεται η φράση:
«δεν έπαυσα να ασκώ το επάγγελμα του γεωτεχνικού ούτε έχω συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 30 έτη συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας».
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση της Δήλωσης Στοιχείων Απασχόλησης, καθόσον τα στοιχεία της χρησιμοποιούνται στο Μητρώο Απασχόλησης των γεωτεχνικών που τηρεί το Επιμελητήριο.
Με την παραλαβή της αίτησης και των δικαιολογητικών, το Επιμελητήριο θα προχωρήσει στην ανανέωση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος του μέλους (εντός του πρώτου διμήνου του έτους 2010) και θα την αποστείλει ταχυδρομικά στη διεύθυνση αλληλογραφίας που αυτό έχει επιλέξει. Η ανανεωμένη Άδεια θα ισχύει για άλλα τρία (3) χρόνια.
Με το άρθρο 2 του Π.Δ. 344/2000 «Άσκηση του επαγγέλματος του γεωτεχνικού» (ΦΕΚ 297/Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπεται η χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους γεωτεχνικούς, η οποία είναι απαραίτητη για την άσκηση των γεωτεχνικών επαγγελμάτων (γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου, γεωλόγου και ιχθυολόγου), τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος έχει τριετή ισχύ, ανανεώνεται δε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου.
Για οποιαδήποτε παραπέρα πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα 2310278817/818 (Αρχείο Μελών ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εσωτ. 1, κα Σοφία Καρακασίδου και κα Ασπασία Πρίτσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: