Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθησαν κτηνοτρόφοι επειδή είχαν αφήσει χωρίς επιτήρηση τα κοπάδια τους

Δύο κτηνοτρόφους συνέλαβαν αστυνομικοί στο νομό Χανίων επειδή είχαν αφήσει ανεπιτήρητα τα κοπάδια τους με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται δεκτικά ζωοκλοπής κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, συνελήφθη προχθές κτηνοτρόφος σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ακρωτηρίου διότι "σε γενόμενο έλεγχο από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου στο ποίμνιο ιδιοκτησίας μιας γυναίκας ημεδαπής, η οποία αναζητείται, κατελήφθη ως υπεύθυνος του ποιμνίου να έχει αφήσει αυτό ανεπιτήρητο με αποτέλεσμα να καθίσταται δεκτικό ζωοκλοπής και πρόκλησης αγροζημιών σε παρακείμενες καλλιέργειες. Επίσης δήλωσε αδυναμία συγκέντρωσης των αιγοειδών του για έλεγχο, κατά παράβαση της 02/2006 Αστυνομικής Διάταξης σε συνδυασμό με το Νόμο 1300/82 Περί Ζωοκλοπής. Από το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας ενεργείται προανάκριση.
Εξάλλου, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μουσούρων συνελήφθη ένας ημεδαπός, "διότι σε γενόμενο έλεγχο από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων σε συνεργασία με άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μουσούρων στο ποίμνιο ιδιοκτησίας του κατελήφθη να έχει αφήσει αυτό ανεπιτήρητο με αποτέλεσμα να καθίσταται δεκτικό ζωοκλοπής. Επίσης, εκατό περίπου από τα τετρακόσια τριάντα δύο αιγοπρόβατα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα ενώτια σήμανσης. Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουσούρων ενεργείται προανάκριση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: