Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

SOS εκπέμπουν οι αγρότες του Πηλίου στη νέα υπουργό

Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις των αγροτών του Πηλίου και μία σειρά άλλων εκκρεμοτήτων που καλείται να λύσει η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και που ο απερχόμενος, παρά τη δέσμευσή του, δεν το πραγματοποίησε.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούν ακόμη οι αποζημιώσεις για τις καμένες εκτάσεις των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Αργαλαστής από το 2007 ακόμη. Πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει στις αποκαταστάσεις των κτημάτων τους, αλλά χρήματα δεν πήραν.
Ακόμη θα πρέπει να δοθούν οι αποζημιώσεις για την αφορία στα οπωροφόρα για το 2009. Οι αγρότες του Πηλίου είχαν προσπαθήσει επανειλημμένα να συναντηθούν με τον πρώην υπουργό κ. Χατζηγάκη κάτι που δεν επιτεύχθηκε, αν και είχε δεσμευθεί ότι θα αποζημιώνονταν, ενώ είχε στείλει τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ να κάνουν τις εκτιμήσεις την προεκλογική περίοδο. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες και με την αφορία της ελιάς ειδικά φέτος και ήδη τόσο η ΝΑΜ όσο και αγροτικοί σύλλογοι και ενώσεις έχουν κάνει παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο, όπου όμως οι πόρτες παρέμειναν κλειστές.
“Το θέμα είναι ότι και αποζημιώσεις να δοθούν, αποτελούν «μπαλώματα», καθώς η αφορία και η μικροκαρπία είναι πολύ σημαντικά προβλήματα για τους αγρότες του Πηλίου, που μπορεί να επιλυθούν μόνο μέσα από την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τον έλεγχο της παραγωγής, την ταυτότητα των προϊόντων, την τυποποίησή τους και την ανάλογη προώθηση” δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κ. Λεχωνίων Γ. Διανελλάκης.
πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: