Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μόνο 10% των Ενώσεων έχουν ψηφιοποιήσει άνω του 90%


Μόνο 10% των Ενώσεων έχουν ψηφιοποιήσει άνω του 90%



Την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, ανεξάρτητα από τα ποσοστά ψηφιοποίησης των μητρώων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ζητούν οι αγροτικές οργανώσεις. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζαχαρίας Σπυριδάκης «οι αγρότες δεν έχουν ευθύνη για τους χειρισμούς της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και για τα ποσοστά ψηφιοποίησης των μητρώων. Για το λόγο αυτό ζητούν να εισπράξουν άμεσα, πριν τις γιορτές, τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται». Όπως είναι ήδη γνωστό, εξαιρετικά δύσκολη καθίσταται η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν τα Χριστούγεννα, μετά και από τις δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων της ΠΑΣΕΓΕΣ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Κι αυτό, διότι σύμφωνα με την κ. Μπατζελή για να πληρωθούν οι παραγωγοί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των μητρώων αγροτικών εκμεταλλεύσεων από τις Ενώσεις, αλλά και να τελειώσουν οι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του δείγματος 5% επί του συνόλου των δικαιούχων. Κι αξίζει να επισημανθεί ότι μόνο 10 από τις 120 Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, έχουν ψηφιοποιήσει σε ποσοστά άνω του 90%.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι οι Ενώσεις Ηρακλείου, Πεζών και Μονοφατσίου, οι οποίες όμως μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ψηφιοποίηση των μητρώων και των λίγων συγκριτικά παραγωγών που είτε αμελούν, είτε δεν θέλουν να ψηφιοποιήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Κατά συνέπεια, χρειάζεται να τους βρουν προσωπικά ένα προς ένα, να τους καλέσουν στις Ενώσεις για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι 5.000 δικαιούχοι επιδοτήσεων της Ένωσης Ηρακλείου από ένα αγροτεμάχιο και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα. Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί η Ένωση Ηρακλείου καλεί τους προέδρους των συνεταιρισμών μελών της να τους δώσει καταστάσεις με τα ονόματα όσων δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους και οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν προκειμένου άμεσα να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Η Ένωση Μεσαράς προσεγγίζει το 70% σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης Μενέλαος Κουτσάκης και κατά συνέπεια αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αλλά κι αν ακόμα ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα οι Ενώσεις, θα πρέπει να ολοκληρωθούν, σύμφωνα πάντα με την κ. Μπατζελή, και οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ στο δείγμα 5% επί του συνόλου των δικαιούχων. Κι αυτό σημαίνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να έχει προσωπικό για να δουλέψει. Η κ. Μπατζελή υποσχέθηκε πάντως ότι άμεσα θα στείλει υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ στις περιοχές που ολοκληρώνουν την ψηφιοποίηση.
πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: