Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Με κινητοποιήσεις απαντάει η ΕΑΣ Βόλου στο "όχι" της Aldi

Με κινητοποιήσεις απαντάει η ΕΑΣ Βόλου στο "όχι" της Aldi



Με δυναμικές και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις ετοιμάζεται να απαντήσει η ΕΑΣ Βόλου στην άρνηση της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, Aldi να τοποθετήσει στα ράφια του νέου καταστήματός της στην πόλη το γάλα και τα γιαούρτια της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Η συνάντηση μεταξύ μελών της διοίκησης της Ένωσης και εκπροσώπων της γερμανικής αλυσίδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου απέβη άκαρπη καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ, Νικήτα Πρίντζο οι προτάσεις της τελευταίας μόνο απαξιωτικές και προσβλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν».

Όπως τονίζει ο ίδιος, η εταιρεία πρότεινε να «φιλοξενήσει» στα ράφια της μόνο ένα είδος τυριού και γιαουρτιού, κάτι το οποίο η Ένωση δεν μπορούσε φυσικά να δεχτεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αλλαγή στάσης της Aldi η οποία καταρχάς φαινόταν απόλυτα θετική στην πρόταση της ΕΒΟΛ. Μάλιστα, ο σκοπός της χθεσινής συνάντησης ήταν απλώς να διευθετηθούν ορισμένα διαδικαστικά και τυπικά θέματα ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών κανονικά από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου που αρχίζει και η λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος της Aldi στο Βόλο.

Αίφνης, όμως, η διοίκηση της αλυσίδας υπαναχώρησε και αποφάσισε να αποκλείσει τη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων της ΕΒΟΛ από το κατάστημά της.

«Η νέα πρότασή της έχει ουσιαστικά στόχο να μας ρίξει στάχτη στα μάτια», σχολιάζει ο κος Πρίντζος και συμπληρώνει ότι «πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να έρθουμε σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί της".

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ και έχει ήδη ορίσει τον τρόπο της κινητοποίησης.

Έτσι, λοιπόν, αύριο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα 'γραφεία της Ένωσης με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Νομού. "Καλούμε τον Νομάρχη, τους αντινομάρχες, τους δημάρχους της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Καταναλωτών Βόλου και τις διοικήσεις αγροτικών συνεταιρισμών να δώσουν το παρόν στη σύσκεψη, ώστε να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε και θα πιέσουμε, έως ότου γίνει δεκτό το αίτημα μας" επισημαίνει ο κ. Πρίντζος.

Παράλληλα, δηλώνει ότι από την Πέμπτη, οπότε και ξεκινά η λειτουργία του πολυκαταστήματος, θα ξεκινήσει κύκλος αντιδράσεων σε νόμιμα πλαίσια. "Θα αντιδράσουμε δυναμικά και οι κινητοποιήσεις μας θα είναι επαναλαμβανόμενες με τη συμμετοχή των αγροτών, των κτηνοτρόφων αλλά και των πολιτών της περιοχής μας και, ελπίζουμε, και των φορέων".


πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: