Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγή στάσης της Aldi για τα προϊόντα της ΕΒΟΛ


Αλλαγή στάσης της Aldi για τα προϊόντα της ΕΒΟΛ
Με έγγραφη απάντηση προς την ΕΑΣ Βόλου, η γερμανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Aldi "δέχτηκε" τελικά να τοποθετήσει στα ράφια του νέου καταστήματός της στην πόλη το γάλα και τα γιαούρτια της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Η υπαναχώρηση της γερμανικής αλυσίδας έρχεται κατόπιν της κατακραυγής αλλά και των δυναμικών κινητοποιήσεων που είχε δρομολογήσει η ΕΑΣ Βόλου σε συνεργασία με κτηνοτρόφους, ομάδες καταναλωτών αλλά και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι σχετικές αποφάσεις είχαν ληφθεί ήδη από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου μετά την άκαρπη συνάντηση των μελών της διοίκησης και της αλυσίδας. O πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ είχε χαρακτηρίσει τότε τις προτάσεις της Aldi (να τοποθετηθεί μόνο ένα είδος τυριού και γιαουρτιού) προσβλητικές και απαξιωτικές.

Όπως είχε γράψει τότε το Agronews, το αξιοσημείωτο ήταν η αλλαγή στάσης της Aldi η οποία καταρχάς φαινόταν απόλυτα θετική στην πρόταση της ΕΒΟΛ. Μάλιστα, ο σκοπός της τελευταίας συνάντησης ήταν απλώς να διευθετηθούν ορισμένα διαδικαστικά και τυπικά θέματα ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών κανονικά από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου που αρχίζει και η λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος της Aldi στο Βόλο.

Αίφνης, όμως, η διοίκηση της αλυσίδας είχε αλλάξει στάση αποκλεόντας τη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων της ΕΒΟΛ από το κατάστημά της.

Η πρώτη δυναμική κινητοποίηση είχε προγραμματισθεί για τις 19 Νοεμβρίου, ημέρα που άνοιγε για πρώτη μέρα τις πόρτες του για το κοινό το πολυκατάστημα της Aldi.

Τελικά, όμως, φαίνεται ότι δε θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αφού, υπό το φόβο ίσως των αντιδράσεων και της κατακραυγής, η γερμανική αλυσίδα άλλαξε ξανά στάση και προτίμησε να έρθει σε συμφωνία με την ΕΒΟΛ.

Έτσι τα προϊόντα της τελευταίας θα βρίσκονται κανονικά από αύριο, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στα ράφια της Aldi στο Βόλο.

πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: