Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ο Μόσχος Κορασίδης στο τιμόνι της ΑΓΡΟΓΗ


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Ένα αξιόλογο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γεωπόνος, κάτοχος μεταπτυχιακού και τα τελευταία χρόνια Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Κορασίδης Μόσχος αναλαμβάνει πρόεδρος της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

Να σημειωθεί ότι ο οργανισμός αυτός έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή και του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη. Αρχικά έγινε λόγος για ρουσφετολογικές προσλήψεις πριν από τις εκλογές από την τωρινή πολιτική ηγεσία της Αχαρνών, στη συνέχεια παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο που είχε διορίσει ο προηγούμενος υπουργός και την περασμένη εβδομάδα υπήρξε οργισμένη απάντηση του κ. Σ. Χατζηγάκη, που ενέπλεκε και την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που η ΑΓΡΟΓΗ είναι ο πρώτος Οργανισμός στον οποίο διορίζονται νέα διοικητικά στελέχη, χωρίς να έχουν ακόμα επιλεγεί γενικοί γραμματείς. Άλλωστε πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και το έργο- της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων που έχει αναλάβει ο οργανισμός της οδού Πειραιώς.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κορασίδης διετέλεσε Διευθυντής στο γραφείο του Βαγγέλη Αργύρη για πολλά χρόνια και αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Είναι γεωπόνος, κάτοχος μεταπτυχιακού, ενώ τώρα εκπονεί το διδακτορικό του.
Ο κ. Γιώργος Κορμέντζας έχει διδακτορικό από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, απ' όπου έχει και το βασικό του πτυχίο. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου από το 2002 στα εξής ερευνητικά αντικείμενα: Σχεδίαση και Τεχνολογίες Δικτύων (2002 - σήμερα, πέντε ακαδημαϊκά εξάμηνα), Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Διαχείρισης Δικτύων (2002 - 2003), Διαχείριση Δικτύων (2002 - σήμερα), Τεχνολογίες και Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Εμπορίου (2002 - σήμερα), Δίκτυα Υπολογιστών (2002 - 2005, τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα), Μεσισμικές Τεχνολογίες (2005 - σήμερα, δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα).



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μόσχος Κορασίδης, Γεωπόνος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αντιπρόεδρος: Θανάσης Αλμπάνης, Οικονομολόγος, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Διευθύνων Σύμβουλος: Γιώργος Κορμέντζας, Επίκουρος Καθηγητής Συστημάτων Πληροφορικής και Δικτύων Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μέλος: Γιάννης Κάτρης, Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, υπεύθυνος μηχανοργάνωσης ΕΑΣ Αγρινίου.

Μέλος: Κώστας Πιλάφτσης, Κτηνίατρος, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Μέλος: Θόδωρος Σαρρής, Οικονομολόγος, υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών.

Μέλος: Γιώργος Τσιάβος, Νομικός, πρώην διευθυντής Δημοσίων Κτημάτων Υπουργείου Οικονομικών

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, τόνισε: «Η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. είναι ένας από τους οργανισμούς που έχουν σημαντικό ρόλο στη πορεία της έγκαιρης εξασφάλισης των αγροτικών ενισχύσεων και της ολοκλήρωσης του συστήματος ψηφιοποίησης. Με Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα και Κοινωνική Λογοδοσία προχωράμε με γοργά βήματα στη προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο»
πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: