Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Μπατζελή: Πρέπει να ολοκληρώσουμε άμμεσα την ψηφιοποίηση για να πάρουν οι αγρότες τις ενισχύσεις

Μπατζελή: Πρέπει να ολοκληρώσουμε άμμεσα την ψηφιοποίηση για να πάρουν οι αγρότες τις ενισχύσεις.


Το 2008 έπρεπε να είχε τελειώσει το πρόγραμμα με την ψηφιοποίηση και όπως αναφέρει ο κοινοτικός κανονισμός εάν δεν κλείσει αυτό το πρόγραμμα θα έχουμε αναστολή των πληρωμών 20% δηλαδή περίπου 600 εκατ. ευρώ που σημαίνει οτι θα πρέπει να δωθούν απο τον Εθνικό προϋπολογισμό.
Ένα τέτοιο μέγεθος μας..... υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Ε.Ε επίσήμανε η Υπουργός Αγροτικής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν απο λίγο για την πορεία της ψηφιοποίησης του ΟΣΔΕ.
Σκοπός όλων μας τόνισε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους επικεφαλής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και της ΠΑΣΕΓΕΣ παρουσία και του Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ΟΣΔΕ έτσι ώστε οι αγρότες να μπορούν να έχουν άμεσα τις ενισχύσεις τις οποίες πρέπει να πάρουν σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης
Το έργο το οποίο παραλάβαμε δεν ήταν αυτό που έπρεπε να είναι, υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις και προσπαθούμε να συντονίσουμε αυτή τη στιγμή το έργο μεταξύ των Οργανισμών και των παραγωγών. Πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε. Χρειάζεται μια σημαντική προσπάθεια γιατί το οφείλουμε καταρχήν στους αγρότες και πάνω από όλα στην ισορροπία και στη διασφάλιση των δημόσιων εθνικών πόρων.


Με τους επικεφαλής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και της ΠΑΣΕΓΕΣ συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης και η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) με στόχο την έγκαιρη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων για το 2009 καθώς και ο προγραμματισμός για το 2010.

Μετά το τέλος της συνάντησης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης και πως πάει η πορεία του προγράμματος ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σκοπός όλων μας είναι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ΟΣΔΕ έτσι ώστε οι αγρότες να μπορούν να έχουν άμεσα τις ενισχύσεις τις οποίες πρέπει να πάρουν σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης. Το έργο το οποίο παραλάβαμε δεν ήταν αυτό που έπρεπε να είναι, υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις και προσπαθούμε να συντονίσουμε αυτή τη στιγμή το έργο μεταξύ των Οργανισμών και των παραγωγών. Πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε. Χρειάζεται μια σημαντική προσπάθεια γιατί το οφείλουμε καταρχήν στους αγρότες και πάνω από όλα στην ισορροπία και στη διασφάλιση των δημόσιων εθνικών πόρων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει περίπτωση αν δεν είναι έτοιμο να διαπραγματευτείτε με την Ε.Ε. ώστε να είναι πιο συγκαταβατική απέναντι στη χώρα μας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το 2008 έπρεπε να είχε τελειώσει το πρόγραμμα με την ψηφιοποίηση. Βάση του κοινοτικού κανονισμού, εάν δεν κλείσει αυτό το πρόγραμμα θα έχουμε μια αναστολή των πληρωμών 20% δηλαδή περίπου 600 εκατ. ευρώ πρέπει στη πρώτη φάση να βάλει ο εθνικός προϋπολογισμός. Ένα τέτοιο μέγεθος μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Ε.Ε.
πηγή:ΥΠΑΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: