Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Στην Κρήτη την Τρίτη οι έλεγχοι της ΕΕ για το ΟΣΔΕ

Στην Κρήτη την Τρίτη οι έλεγχοι της ΕΕ για το ΟΣΔΕ
Στην Αθήνα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πραγματοποιήσουν ενδελεχείς ελέγχους στα μητρώα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την καταβολή των επιδοτήσεων. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι οι ελεγκτές θα έκαναν την αρχή με την Κρήτη, ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο νησί θα βρεθούν την Τρίτη 24 του μήνα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι «ράμπο» της Ευρωπαϊκή Ένωσης θα πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους στα μητρώα των νομών Ηρακλείου και Χανίων. Συγκεκριμένα οι ελεγκτές θα «ξεσκονίσουν» πρώτα τα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη. Στη συνέχεια θα πάνε σε Ενώσεις για να ελέγξουν τη διαδικασία ψηφιοποίησης των μητρώων.

Από την προσοχή των ελεγκτών δεν θα λείψουν και οι ίδιοι οι δικαιούχοι επιδοτήσεων, ως φυσικά πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ήδη έχει συνταχθεί λίστα δικαιούχων σε Χανιά και Ηράκλειο οι οποίοι θα υποστούν και επιτόπιους ελέγχους στα αγροτεμάχια τους.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η χώρα μας έχει μπει στη «μαύρη λίστα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού δεν έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να συντάξει αξιόπιστα (κατά την Ε.Ε.) μητρώα αγροτικών εκμεταλλεύσεων που αποτελούν το «εργαλείο» του υπολογισμού και της καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων (σήμερα ενιαία ενίσχυση).

Οι ελεγκτές θα εξετάσουν την αξιοπιστία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ από τους ελέγχους αυτούς θα εξαρτηθούν πολλά αναφορικά με την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων στη χώρα μας.

πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: