Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν στελέχη της Κομισιόν για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων .


Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν στελέχη της Κομισιόν για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων .



Την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη πρόοδο που παρατηρείται στην ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ εξέφρασαν τα τρία στελέχη της Κομισιόν που επισκέφτηκαν σήμερα την Αθήνα και είχαν συνεργασία με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΓΡΟΓΗ κ. Μόσχος Κορασίδης τους διαβεβαίωσε ότι η ψηφιοποίηση βρίσκεται σήμερα στο 70-75% κατά μέσο όρο πανελλαδικά κι ότι θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου πλην κάποιων εξαιρέσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία στελέχη της Κομισιόν (από Βέλγιο, Σουηδία και Γερμανία) ξεκαθάρισαν ότι για να καταβληθούν οι ενισχύσεις σε κάθε ΕΑΣ θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης στην εν λόγω Ένωση. Επεσήμαναν ακόμη ότι η Ελλάδα όφειλε εδώ και καιρό να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση, ενώ εντόπισαν ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές του 2009 η διαδικασία της ψηφιοποίησης παρουσίασε στασιμότητα. Ταυτόχρονα, άσκησαν εντονότατη κριτική για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής».
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσανατολίζεται να καταβληθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου η προκαταβολή στις ΕΑΣ στις οποίες η ψηφιοποίηση έχει υπερβεί το 90%, ενώ γίνεται προσπάθεια για να καταβληθεί προκαταβολή και στις υπόλοιπες.
Σημειώνεται ότι σήμερα οι τρεις Κοινοτικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη κι είχαν συνεργασία με τις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ καθώς και με στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: