Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν στα μπλόκα του Προμαχώνα οι αγρότες της περιοχής



Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν στα μπλόκα του Προμαχώνα οι αγρότες της περιοχής, οπότε και πρόκειται να συναντήσουν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη, μετά από παρέμβαση του Σερραίου υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη.
Και ενώ όλα τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας έχουν διαλυθεί, "τελευταία γραμμή αντίστασης" των αγροτικών κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες του Προμαχώνα.
Κύρια αιτήματα των Σερραίων αγροτών είναι μεταξύ άλλων είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω του Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, των γνωστών ΠΣΕΑ και η οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές καλαμποκιού και βαμβακιού από την εμφάνιση στις καλλιέργειές τους, του λεγόμενου "πράσινου" σκουληκιού, τον Αύγουστο του 2008.
Εξάλλου, οι αγρότες θα ζητήσουν νέους αναδασμούς στο νομό, επιπλέον αρδευτικά έργα, την πληρωμή της βιομηχανικής ντομάτας, καθώς επίσης και την απομάκρυνση υπαλλήλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με το μέλος του συντονιστικού των αγροτών, Γιώργο Κασάπογλου, οι αγρότες θα ανοίξουν αργότερα τα σύνορα και για τα φορτηγά τα οποία είναι εγκλωβισμένα από και προς των Προμαχώνα από την περασμένη Κυριακή.
πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: