Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δεύτερης (2ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Δεύτερης (2ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010
Θεσσαλονίκη, 6-2-2010



ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Πρόεδρος), Γεώργιος Τζανιδάκης (Α’ Αντιπρόεδρος), Βασίλειος Ηλιάδης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Χρήστος Ρούντος (Γενικός Γραμματέας), Ευθύμιος Σπυρίδης (Ταμίας), Σπυρίδων Γιωτάκης (Οργανωτικός Γραμματέας), Στέργιος Διαμαντόπουλος (μέλος), Σπυρίδωνας Μάμαλης (μέλος), Χρήστος Μέγκλας (μέλος), Γεώργιος Μπαθρέλλος (μέλος), Κωνσταντίνος Μπέσης (μέλος), Αθηνά Τραχήλη (μέλος) και Δημήτριος Χαμπίδης (μέλος).
ΑΠΟΝΤΕΣ: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (μέλος) και Θωμάς Τενεκετζής (μέλος).
Θέμα 1ο: Εγγραφή νέων μελών & έγκριση χορήγησης αδειών άσκησης επαγγέλματος & δελτίων ταυτότητας
Εγκρίνεται ομόφωνα η εγγραφή στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και η χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και Δελτίου Ταυτότητας σε διακόσιους επτά (207) γεωτεχνικούς που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 5-2-2010 και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 1474/84, ύστερα από τον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών τους από την αρμόδια Επιτροπή και τη σχετική εισήγηση της υπηρεσίας προς το Δ.Σ. (εγγράφονται: 116 Γεωπόνοι, 20 Δασολόγοι, 18 Κτηνίατροι, 33 Γεωλόγοι και 20 Ιχθυολόγοι).
Απορρίπτεται ομόφωνα η αίτηση για εγγραφή στον κλάδο των Ιχθυολόγων του Επιμελητηρίου του κ. Λειβαδίτη Γεωργίου του Χρήστου, απόφοιτου του Τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου, γιατί δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις του Ν. 1474/1984 και της κας Σπηλιώτη Πολυξένης του Παναγιώτη, απόφοιτης του τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, για τον ίδιο λόγο.
Επίσης, απορρίπτεται κατά πλειοψηφία, η αίτηση για εγγραφή στον κλάδο των Ιχθυολόγων του κ. Παπαδόπουλου Αναστασίου του Χρήστου, απόφοιτου του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Plymouth, γιατί δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις του Ν. 1474/1984.
Επίσης, αποφασίζεται ομόφωνα η χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος και Δελτίου Ταυτότητας σε πέντε (5) γεωτεχνικούς, (2 Γεωπόνους και 3 Κτηνίατροι) που κατέθεσαν εκπρόθεσμα τη σχετική αίτηση.
Εγκρίνεται ομόφωνα η ανανέωση των Αδειών Άσκησης Επαγγέλματος που η ισχύς τους έληξε στις 28-2-2007, σε τριάντα πέντε (35) γεωτεχνικούς που υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι και τις 5-2-2010 και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 1474/84 και του Π.Δ. 344/2000 (ανανεώνονται οι Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος 17 Γεωπόνων, 8 Δασολόγων, 7 Κτηνιάτρων, 2 Γεωλόγων και 1 Ιχθυολόγου). Επίσης, εγκρίνεται ομόφωνα η ανανέωση των Αδειών Άσκησης Επαγγέλματος που η ισχύς τους έληξε στις 29-2-2008, σε τέσσερις (5) γεωτεχνικούς που υπέβαλαν την σχετική αίτηση μέχρι και τις 5-2-2010 και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 1474/84 και του Π.Δ. 344/2000 (ανανεώνονται οι Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος 2 Γεωπόνου, 1 Κτηνιάτρου και 2 Γεωλόγων). Τέλος, εγκρίνεται ομόφωνα η ανανέωση των Αδειών Άσκησης Επαγγέλματος που η ισχύς τους έληξε στις 28-2-2009, σε είκοσιι έξι (26) γεωτεχνικούς που υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι και τις 5-2-2010 και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 1474/84 και του Π.Δ. 344/2000 (ανανεώνονται οι Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος 11 Γεωπόνων, 3 Δασολόγων, 6 Κτηνιάτρων, 2 γεωλόγων και 4 Ιχθυολόγων).
[ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ & ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ / ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ]

Θέμα 2ο: Ανανεώσεις αδειών με ημερομηνία λήξης 28/2/2010
Εγκρίνεται, ομόφωνα, η ανανέωση των Αδειών Άσκησης Επαγγέλματος των γεωτεχνικών που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 5-2-2010 και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 1474/84 και του Π.Δ. 344/2000.
Θέμα 3ο: Οικονομικές δαπάνες
Εγκρίνονται ομόφωνα οι οικονομικές δαπάνες που αφορούν το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., όπως αυτές καταγράφονται στην κατάσταση δαπανών που ακολουθεί.
Θέμα 4ο: Έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας του ΓΕΩΤΕΕ στις Βρυξέλες, αποτελούμενης από τους κ.κ. Θ. Μαρκόπουλο, Ε. Ιακωβάκη & Δ. Νικόπουλο στις 25 – 28 / 1 / 2010 για την υπόθεση του ΟΣΔΕ
Το Δ.Σ. εγκρίνει ομόφωνα την μετάβαση των κ.κ. Θ. Μαρκόπουλο, Δ. Νικόπουλο και Ε. Ιακωβάκη στις Βρυξέλλες, για την προώθηση των θέσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε σχέση με το ΟΣΔΕ στα πλαίσια των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ..
Θέμα 5ο: Κατακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή περιπτέρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην έκθεση Agrotica 2010
Εγκρίνεται, ομόφωνα, η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επί του θέματος, σύμφωνα με την οποία κατακυρώνεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή περιπτέρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην έκθεση AGROTICA 2010, στην εταιρεία ΕΛΛΗΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΕ, με συνολικό κόστος 35.700 €, καθώς ήταν η οικονομικότερη και συμφερότερη προσφορά.
Θέμα 6ο: Προσλήψεις προσωπικού για το έτος 2010 στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και διερεύνηση δυνατοτήτων για μετατάξεις
Αποφασίζεται, κατά πλειοψηφία, η ακόλουθη κατανομή για την πλήρωση των πέντε (5) οργανικών θέσεων, για το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., που εγκρίθηκαν με το υπ’ αριθ. 2/68527/0020/16-12-2009 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού):
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων)
-- Μία (1) θέση ΠΕ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
-- Μία (1) θέση ΠΕ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
-- Μία (1) θέση ΠΕ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
-- Μία (1) θέση ΔΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-- Μία (1) θέση ΔΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
Επίσης, αποφασίζεται, να δρομολογηθεί από την Κεντρική Υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η κάλυψη των λοιπών κενών θέσεων του Επιμελητηρίου με την διαδικασία των μετατάξεων, όπως αυτές περιγράφονται από το οργανισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.( Π.Δ. 11/2004) και μάλιστα με αυξημένα προσόντα για τις θέσεις ΠΕ.

Θέμα 7ο: Εκπροσώπηση ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Το θέμα αναβάλλεται για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Θέμα 8ο: Ορισμός δύο τακτικών μελών, του υπό συγκρότηση Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με τους αναπληρωματικούς τους
Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές ψηφοφορίες για την επιλογή των δύο τακτικών μελών, την επιλογή αναπληρωτή Προέδρου μεταξύ αυτών και την επιλογή των δύο αναπληρωματικών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Από την 1η ψηφοφορία επιλέχθηκε ως 1ο τακτικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ο κ. Τρευλόπουλος Ευάγγελος, Κτηνίατρος. Εκτός από τον κ. Ε. Τρευλόπουλο, προτάθηκε ως υποψήφιος και ο κ. Παναγιώτης Κυριακίδης.
Από την 2η ψηφοφορία επιλέχθηκε ως 2ο τακτικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ο κ. Παύλου Ευάγγελος, Γεωπόνος. Εκτός από τον κ. Ε. Παύλου, προτάθηκε ως υποψήφιος και ο κ. Παναγιώτης Κυριακίδης.
Από την 3η ψηφοφορία επιλέχθηκε ως αναπληρωματικός του πρώτου μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ο κ. Βαφειάδης Φίλιππος, Γεωπόνος.
Από την 4η ψηφοφορία επιλέχθηκε ως αναπληρωματικός του δευτέρου μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ο κ. Πολυμέρου Βάϊος, Γεωπόνος.
Η 5η ψηφοφορία, που αφορούσε στην επιλογή αναπληρωτή Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατέληξε άκαρπη (η ψηφοφορία διεξήχθει μεταξύ των κ.κ. Ε. Τρευλόπουλου και Ε. Παύλου).
Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επιλέχθηκε ο κ. Ε. Τρευόπουλος.
Μετά τα παραπάνω, η σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ολοκληρώνεται ως εξής:
1. Σωτήριος Αθανασιάς, Γεωλόγος, Διευθυντής της Υπηρεσίας του ΓΕΩΤΕΕ, ως Πρόεδρος (ΔΣ 10η συνεδρίαση / 28 – 7 – 2009 / 4ο Θέμα)
2. Ευάγγελος Τρευόπουλος, Κτηνίατρος (αναπληρωτής Προέδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) με αναπληρωματικό του τον κ. Βαφειάδη Φίλιππο, Γεωπόνο.
3. Ευάγγελος Παύλου, Γεωπόνος με αναπληρωματικό του τον κ. Πολυμέρου Βάϊο, Γεωπόνο.
4. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
5. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
Θέμα 9ο: Λήψη απόφασης για τις θέσεις του Επιμελητηρίου επί του Σ / Ν που αφορά τις ΑΠΕ
Εγκρίνεται, ομόφωνα, η εισήγηση που έχει κατατεθεί για το εν λόγω θέμα, από τη συσταθείσα από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αρμόδια Επιτροπή Εργασίας.
Θέμα 10ο: Λήψη απόφασης για τις θέσεις του Επιμελητηρίου όσον αφορά το νέο πλαίσιο που θα διέπει τα έργα και τις μελέτες, στα πλαίσια της διαβούλευσης του αρμόδιου Υπ. Υποδομών
Εγκρίνονται, ομόφωνα, οι θέσεις του Επιμελητηρίου επί του θέματος, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις υπ’ αριθ. 505/29-1-2010 και 506/29-1-2010 επιστολές, που εστάλεισαν από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Θέμα 11ο: Σύγκλιση Συντονιστικού Συμβουλίου
Αποφασίζεται, ομόφωνα, η σύγκλιση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να πραγματοποιηθεί στο Νυμφαίο του Ν. Φλωρίνης στις 12 & 13 Μαρτίου 2010, με τα ακόλουθα θέματα (όπως αυτά προτάθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θ. Μαρκόπουλο):
1. Προοπτικές και ο σύγχρονος ρόλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μπροστά στις νέες εξελίξεις (εισηγητής: Σ. Διαμαντόπουλος).
2. Εξελίξεις στα θέματα ΚΑΠ και ΠΑΑ (η διερεύνηση του εισηγητή ανατίθεται στον Πρόεδρο)
3. Συντονισμός δράσης και δραστηριοτήτων μεταξύ του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και των Παραρτημάτων (εισηγητές: Δ. Χαμπίδης, Θ. Μαρκόπουλος)
4. Θέμα Τοπικού Ενδιαφέροντος που θα διατυπωθεί από την ΔΕ του αρμόδιου παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας.
Θέμα 12ο: Ορισμός εκπροσώπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην τριμελή επιτροπή του Σ.Α.Ε.Ι. για την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων στην κ. Κοντοπάνου στα πλαίσια της διαδικασίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών της προσόντων
Το Δ.Σ. ορίζει ομόφωνα ως εκπρόσωπο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην τριμελή επιτροπή του Σ.Α.Ε.Ι. για την εξέταση της δυνατότητας αναγνώρισης του δικαιώματος άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου στην κ. Κοντοπάνου, τον κ. Μανόλη Σταυρακάκη, καθηγητή του Γ.Π.Α.
Επιπλέον, αποφασίζεται ομόφωνα, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να ζητήσει από τις Γεωτεχνικές Πανεπιστημιακές Σχολές και Τμήματα, με τις οποίες υπάρχει σημαντική συνεργασία αναφορικά με την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο, να προτείνουν τους εκπροσώπους τους (τακτικό και αναπληρωματικό) που θα πλαισιώνουν τις εκάστοτε Τριμελής Επιτροπές του Σ.Α.Ε.Ι. και επιπλέον τον κατάλογο με τους τομείς γνώσεων που θεωρούνται απαραίτητοι για την άσκηση του επαγγέλματος των γεωτεχνικών κλάδων. Δεδομένου ότι, οι συνεδριάσεις των Επιτροπών αυτών γίνονται στην Αθήνα, κρίνεται σκόπιμο, για ευνόητους λόγους, στις εν λόγω Επιτροπές να συμμετέχουν πανεπιστημιακοί που προέρχονται από τις αντίστοιχες σχολές που εδρεύουν στην Αθήνα.
Θέμα 13ο: Διαφαινόμενες εξελίξεις στο πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών – Εκφρασθείσα άποψη ΕΣΥΠ/19-1-2010
Αποφασίζεται, ομόφωνα, η υιοθέτηση των απόψεων (σε γενικές γραμμές) του κειμένου που κατέθεσαν οι Πρυτάνεις για το παραπάνω θέμα και επιπλέον:
1. να πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου μεταξύ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., του ΤΕΕ και των Πανεπιστημίων σε κατάλληλο χρόνο,
2. να συγκροτηθεί, αρμόδια για το θέμα επιτροπή, αποτελούμενη από όλους τους κλάδους (τρία (3) μέλη για κάθε κλάδο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κλάδος των γεωπόνων να συμμετέχει με περισσότερα μέλη) και
3. να συγκληθεί (εφόσον απαιτηθεί) σύσκεψη των επικεφαλής των Γεωτεχνικών ΑΕΙ της χώρας.
Στον Πρόεδρο ανατίθεται η διερεύνηση και ο χειρισμός των παραπάνω υποθέσεων με την παράλληλη ενημέρωση του ΔΣ.
Θέμα 14ο: Αίτημα οικονομικής ενίσχυσης για την έκδοση βιβλίου με θέμα την βιογραφία του συναδέλφου και Θεατρικού Συγγραφέα – Σκηνοθέτη – Ηθοποιού Αλέκου Γαλανού
Εγκρίνεται, ομόφωνα, το αίτημα για την έκδοση βιβλίου, με την φροντίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με θέμα την βιογραφία του συναδέλφου και Θεατρικού Συγγραφέα – Σκηνοθέτη – Ηθοποιού Αλέκου Γαλανού και αποφασίζεται η προέγκριση ποσού ύψους τεσσάρων χιλιάδων Ευρώ (4.000 €)
Επίσης αποφασίζεται, ομόφωνα, να ζητηθεί να υπάρχει για την συγκεκριμένη έκδοση κωδικός καταγραφής (ISBN).
Θέμα 15ο: Ενημέρωση – Εκδηλώσεις – Διάφορα
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα χειρίζεται το επιμελητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: