Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Θ. «Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Θ. «Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτήριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AGROTICA

«Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»


Θεσσαλονίκη, 3/2/2010

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚO KEΝΤΡΟ HELEXPO
INTERNATIONAL CONGRESS CENTER OF HELEXPO

H E L E X P O A.E.
Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Συνδιοργάνωση: HELEXPO AE –Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το 3ο Συνέδριο AGROTICA με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών και με την πλέον επίκαιρη θεματολογία για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης Γεωργίας, τις «Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα CORONA, της HELEXPO-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2010, στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA της HELEXPO.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν η HELEXPO και η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά ερευνητικά κύτταρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην 83χρονη πορεία της έχει επιτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, η δε προσφορά της στην αγροτική ανάπτυξη και στην ελληνική κοινωνία είναι διαρκής και υψηλού επιπέδου.

Η ανάπτυξη της σημερινής τεχνολογικής κοινωνίας βασίζεται ολοκληρωτικά πάνω στους τρόπους εκμετάλλευσης εξαιρετικά μεγάλων ποσών ενέργειας. Οι τρόποι ορθολογικής εκμετάλλευσης της ενέργειας σχετίζονται τόσο με την ανακάλυψη νέων πηγών ενέργειας (συμβατικών ή ανανεώσιμων), όσο και με τα συστήματα διαχείρισης της ενέργειας με σκοπό την αύξηση του βαθμού απόδοσης. Στους ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους περιλαμβάνονται: η ηλιακή ενέργεια, η αιολική ενέργεια, η βιομάζα (βιοκαύσιμα), η υδραυλική ενέργεια (μικρές υδατοπτώσεις), η γεωθερμική ενέργεια, η παλιρροϊκή και η κυματική ενέργεια. Η βιομάζα αποτελεί ένα από τα πλέον συνηθέστερα και παραδοσιακά χρησιμοποιούμενα ενεργειακά προϊόντα και η προέλευσή της είναι αντικείμενο της εναλλακτικής γεωργίας.

Οι Εναλλακτικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν ένα από τα βασικά αντικείμενα διδασκαλίας μελέτης και έρευνας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε 4 Συνεδρίες που αναφέρονται στις Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας στη Γεωργία, Παραγωγή – Χρήση, στην Εναλλακτική Γεωργία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή, καθώς και στις Οικονομικές και Κοινωνικές πτυχές της εφαρμογής των εναλλακτικών μορφών Γεωργίας. Στο Συνέδριο θα υπάρξουν συνολικά 17 προφορικές παρουσιάσεις από καθηγητές τόσο της Γεωπονικής Σχολής όσο και άλλων Τμημάτων του Α.Π.Θ., καθώς και από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας και Ερευνητικά Ιδρύματα, και από διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα από το εξωτερικό σχετική με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ειδικότερα, στην εναρκτήρια συνεδρία θα γίνει η παρουσίαση του Τόμου για την Επέτειο των 80 χρόνων από τη Σύσταση της Γεωπονικής Σχολής στο Α.Π.Θ. καθώς και Παρουσίαση του Έργου «Καταγραφή των θρεπτικών στοιχείων, των Bαρέων Mετάλλων και των Yδροδυναμικών Iδιοτήτων των Eδαφών για την Oρθολογική Xρήση Λιπασμάτων και Νερού και Παραγωγή Προϊόντων Ασφαλείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας»

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν 6 εργασίες που θα έχουν σχέση με Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας στη Γεωργία, Παραγωγή - Χρήση".
Η ενέργεια που καταναλώθηκε από την ελληνική γεωργία το 2007 ήταν 1.1 ΜΤ Ι.Π. που αντιστοιχεί στο 5.2% της συνολικά δαπανώμενης ενέργειας. Η βασική προέλευση των ενεργειακών πηγών ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στις συμβατικές πηγές όπως υγρά καύσιμα (82%), ηλεκτρισμός (16%), και σε μικρότερο ποσοστό (2%) στις εναλλακτικές πηγές (γεωθερμία, βιομάζα, τηλεθέρμανση). Σε εξέλιξη βρίσκεται τελευταία το δίκτυο μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου για αγροτική χρήση. Η ενέργεια αυτή καταναλώνεται για τα αγροτικά νοικοκυριά, για την παραγωγή των γεωργικών προϊόντων, για τη δασική παραγωγή, για την αλιευτική παραγωγή αλλά και για την μεταποίηση ορισμένων γεωργικών προϊόντων. Το 60% περίπου της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στη γεωργία αντιπροσωπεύει η άμεση κατανάλωση, ενώ το υπόλοιπο η έμμεση (μέσω λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κ.λ.π.). Η εξοικονόμηση ενέργειας στον αγροτικό τομέα, αν και θεωρείται πολύ σημαντική για τη διαμόρφωση χαμηλού κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, συμμετέχει σε πολύ μικρό ποσοστό στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της χώρας κατά 20% μέχρι το 2020, που είναι στόχος της ΕΕ, διότι η γεωργία είναι σχετικά μικρός καταναλωτής.

Αντίθετα, η παραγωγή ενεργειακών προϊόντων, που έχουν ως βάση τη βιομάζα, καθιστά τον γεωργικό τομέα ένα σημαντικό παράγοντα για τη μείωση των ρυπογόνων συμβατικών καυσίμων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η ορθολογική αξιοποίηση των αγροτικών και γεωργοβιομηχανικών λυμάτων και φυτικών υπολειμμάτων, καθώς και η παραγωγή πρώτων υλών από ενεργειακές καλλιέργειες αποτελούν σήμερα ιδιαίτερα προσοδοφόρες σύγχρονες εναλλακτικές γεωργικές δραστηριότητες, που ενισχύουν το αγροτικό εισόδημα και συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της Ε.Ε. και της Ελλάδας για την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Στη 2η συνεδρία θα παρουσιαστούν 3 εργασίες που θα έχουν σχέση με τις Οικονομικές και Κοινωνικές πτυχές της εφαρμογής των εναλλακτικών μορφών Γεωργίας, όπως η Διάχυση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία στις διάφορες Περιφέρειες της χώρας, καθώς και οι Εναλλακτικές Μορφές Συλλογικής Επιχειρηματικότητας στη Γεωργία, καθώς και Οικονομικές Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία.

Στην 3η συνεδρία θα παρουσιαστούν 7 εργασίες που θα έχουν σχέση με την
Εναλλακτική Γεωργία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή

Σε ό,τι αφορά στη Φυτική παραγωγή θα παρουσιαστούν εργασίες που θα έχουν σχέση με την εύρεση νέων εναλλακτικών μεθόδων/τεχνικών Αειφορικής Παραγωγής και συντήρησης των οπωροκηπευτικών ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των Ελλήνων αγροτών και η διατροφική αυτοδυναμία της χώρας σε νωπά και μεταποιημένα οπωροκηπευτικά προϊόντα, τις Σύγχρονες Τεχνολογίες Αειφορικής Παραγωγής υπό Κάλυψη, και τη Συμβολή της Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στις Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας.
Σε ό,τι αφορά τη Ζωική Παραγωγή θα παρουσιαστούν εργασίες που θα έχουν σχέση με Εναλλακτικές μορφές ζωικής παραγωγής, με έμφαση στην προστασία των διαθέσιμων πόρων και την αξιοποίηση των αποβλήτων. Οι εργασίες θα αναφερθούν στην αξιοποίηση των εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων, στην τήρηση των κανόνων της ευζωίας των ζώων, στην παροχή κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος για τους ανθρώπους και στην χρησιμοποίηση μεθόδων που αξιοποιούν τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους για την παραγωγή ζωοτροφών και ενέργειας. Οι δυνατότητες μείωσης της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα απόβλητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και η χρήση τους για την παραγωγή ενέργειας περιλαμβάνονται επίσης στα αντικείμενα της ενότητας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δήμητρα Προφήτου-Αθανασιάδου, καθηγήτρια, Πρόεδρος Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ
Νικόλαος Μισοπολινός, καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ
Δημήτριος Κωβαίος, καθηγητής, Συντονιστής
Γεράσιμος Μαρτζόπουλος, καθηγητής
Αθανάσιος Οικονόμου, καθηγητής
Αναστάσιος Σέμος, καθηγητής
Δημήτριος Γερασόπουλος, αν.καθηγητής
Θωμάς Κωτσόπουλος, λέκτορας
Αικατερίνη. Καραμανώλη, λέκτορας
Αθανάσιος .Μολασιώτης, λέκτορας
Eιρήνη.Νιάνιου-Ομπεϊντάτ, λέκτορας

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους:
Δήμητρα Προφήτου-Αθανασιάδου,
Τηλ 2310 998843 και 6945544851

Θεοδώρα Κανακίδου 2310 291213
HELEXPO AE, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

10:00 - 10:30 Προσέλευση-Εγγραφές

10:30-11:00 Χαιρετισμοί
• Αριστοτέλης Θωμόπουλος, Πρόεδρος HELEXPO AE
• Πρυτανικές Αρχές, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
• Δήμητρα Προφήτου-Αθανασιάδου, Πρόεδρος Γεωπονικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
• Κατερίνα Μπατζελή, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εναρκτήρια Συνεδρία

Προεδρείο: Δήμητρα Προφήτου-Αθανασιάδου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Νικόλαος Μισοπολινός, Καθηγητής, Αναπλ. Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

11:00- 11:15 Παρουσίαση του Τόμου για την Επέτειο των 80 Xρόνων από τη Σύσταση της Γεωπονικής Σχολής στο Α.Π.Θ.
Δήμητρα Προφήτου-Αθανασιάδου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Νικόλαος Μισοπολινός, Καθηγητής, Αναπλ. Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

11:15- 11:35 Η Βιοδιύλιση ως Αειφόρος Μέθοδος Παραγωγής Ενέργειας και Χημικών Εφοδίων από Αγροτικά Προϊόντα
Irini Angelidaki, Professor, Technical University of Denmark, Lyngby, Denmark.

11:35-11:50 Παρουσίαση του Έργου «Καταγραφή των θρεπτικών στοιχείων, των Bαρέων Mετάλλων και των Yδροδυναμικών Iδιοτήτων των Eδαφών για την Oρθολογική Xρήση Λιπασμάτων και Νερού και Παραγωγή Προϊόντων Ασφαλείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας».
Νικόλαος Μισοπολινός, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Νικόλαος Συλλαίος, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

11:50-12:15. Διάλειμμα

1η Συνεδρία. Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας στη Γεωργία: Παραγωγή - Χρήση".

Προεδρείο: Γεράσιμος Μαρτζόπουλος, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αγις Παπαδόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Θεοφάνης Γέμτος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

12:15-12:30 Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας στην Ελληνική Γεωργία: Παραγωγή – Χρήση. Γεράσιμος Μαρτζόπουλος, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
12:30-12:45 Οι Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας στην Ελλάδα και η Χωροταξική τους Διάσταση. Ευάγγελος Μπαλτάς, Αναπλ. Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
12:45-13:00 Εναλλακτικές Μορφές Σταβλισμού Παραγωγικών Ζώων.
Χρυσούλα Νικήτα-Μαρτζοπούλου, Kαθηγήτρια, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

13:00-13:15 Παραγωγή Βιοαερίου από Αγροτικά Απόβλητα με τη Χρήση της Βιοτεχνολογίας. Θωμάς Κωτσόπουλος, Λέκτορας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

13:15-13:30 Αντικρουόμενες Απαιτήσεις Χρήσεων Γης, Εδαφική Βιοποικιλότητα και Αειφορική Παροχή Οικοσυστημικών Αγαθών και Υπηρεσιών στην Ευρώπη. Μαρία Τσιαφουλή, Δρ. Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

13:30-14:00. Συζήτηση

14:00-15:00. Διάλειμμα-light lunch

2η Συνεδρία «Εναλλακτικές μορφές Γεωργίας: Οικονομικές και Κοινωνικές πτυχές»

Προεδρείο. Αναστάσιος Σέμος, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Παπαδάκη Κλαυδιανού Καθηγήτρια,Γεωπονική Σχολή,Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Κων/νος Μάττας, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

15:00-15:15. Διάχυση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία: Συγκριτική Ανάλυση μεταξύ των Περιφερειών της Ελλάδας.
Αναστάσιος Μιχαηλίδης, Λέκτορας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αφροδίτη Παπαδάκη-Κλαυδιανού, Καθηγήτρια, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

15:15-15:30. Οικονομικές Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία.
Στέφανος Νάστης, Λέκτορας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

15:30-15:45. Εναλλακτικές Μορφές Συλλογικής Επιχειρηματικότητας στη Γεωργία. Παναγιώτα Σεργάκη, Λέκτορας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Στέφανος Νάστης, Λέκτορας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

15:45-16:15. Συζήτηση

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

3η Συνεδρία. «Εναλλακτική Γεωργία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Φυτική και Ζωϊκή Παραγωγή».

Προεδρείο: Ιωάννης Μπάλιος, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ηλίας Ελευθεροχωρινός, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αθανάσιος Οικονόμου, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

10:30-10:45. Προώθηση της Ηλιακά Υποβοηθούμενης Θέρμανσης και Ψύξης στη Βιομηχανία Αγροτικών Τροφίμων.
Δημήτριος. Χασάπης, Ρ. Χριστοδουλάκη, Giorgio Recine, Oriol Gavalda, Alexander Almeida, και Gabriele Canali, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Πικέρμι.

10:45-11:00. Εφαρμογές Όζοντος στη Συντήρηση των Οπωροκηπευτικών, Τεχνολογίες Φιλικές προς το Περιβάλλον. Μιλτιάδης Βασιλακάκης, Kαθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

11:00-11:15. Σύγχρονες Τεχνολογίες Αειφορικής Παραγωγής υπό Κάλυψη. Κωνσταντίνος Κίττας, Kαθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νικόλαος Κατσούλας, Λέκτορας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Θωμάς Μπαρτζάνας, Δρ. Γεωπόνος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

11:15-11:30. Συμβολή της Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στις Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας. Αλέξης Πολύδωρος, Επίκουρος Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

11:30-12:00. Διάλειμμα

12:00-12:45. Το Ευρωπαϊκό Εστιακό Σημείο Τεκμηρίωσης για το Γενετικό Υλικό των Αγροτικών Ζώων (ERFP). Ανδρέας Γεωργούδης, Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

12:45-13:00. Η Βιώσιμη Διαχείριση και Αξιοποίηση των Εγχώριων Φυλών Αγροτικών Ζώων ως Παράγοντας Διασφάλισης της Βιωσιμότητας των Παραγωγικών Συστημάτων και Αύξησης της Αξίας των Φυλών και των Προϊόντων τους. Χριστίνα Λίγδα, Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ

13:00-13:15. Αειφορική Ζωϊκή Παραγωγή με Έμφαση στην Ευζωία των Παραγωγικών Ζώων. Ευαγγελλία Σωσσίδου, Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ

13:15-14:15 Συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: