Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι εργαζόμενοι ΕΛΓΑ υπέρ υποχρεωτικής ασφάλισης


Τη διαφωνία τους με το σχέδιο αναμόρφωσης του θεσμικού και νομικού πλαισίου του ΕΛΓΑ που προωθεί η κυβέρνηση και, κυρίως, την κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής μέσω του ΕΛΓΑ εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι αγωνίζονται όχι μόνο για την περιφρούρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά, όπως τονίζουν, και «την ίδια την συνέχιση ύπαρξης του γεωργικο- ασφαλιστικού συστήματος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής».


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:


“Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις οδήγησαν τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων στην υπερχρέωσή του.


Οι προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί εξυγίανσης και θεσμικής αντιμετώπισης του χρέους δεν υλοποιούνται στο σύνολό τους γιατί στο πλαίσιο της Διαβούλευσης για την Αναμόρφωση του Θεσμικού - Νομικού Πλαισίου του ΕΛΓΑ δεν γίνεται καμιά αναφορά για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι σήμερα.


- Διεκδικούμε τη διατήρηση της υποχρεωτικής ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής της χώρας μέσω ενός αυτόνομου ΕΛΓΑ με τη διατήρηση του κοινωνικού του χαρακτήρα.


- Θεωρούμε προσχηματικά τα επιχειρήματα για μη συμβατότητα της υποχρεωτικότητας του συστήματος ασφάλισης με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


- Πιστεύουμε ότι η άρση της υποχρεωτικότητας θα καταλήξει σε ανασφάλιστη γεωργική παραγωγή, με ότι αυτό συνεπάγεται.


- Διαφωνούμε με την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη μεταφορά του έργου των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) σε άλλο φορέα. Υπενθυμίζουμε ότι η μέχρι σήμερα εκτέλεση του έργου αυτού από τον ΕΛΓΑ είχε άριστα αποτελέσματα με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείρισή του, με άμεση στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και με ίσους όρους για όλους τους αγρότες της χώρας.


- Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα πέσει στο κενό η προσπάθεια συκοφάντησης του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού που επιχειρείται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία δήθεν εκφράζουν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αγροτών και επεξεργάζονται σενάρια για ίδιον όφελος θέλοντας να οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.


- Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ αγωνιζόμαστε για να περιφρουρήσουμε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά την ίδια την συνέχιση ύπαρξης του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής.


Καλούμε όλους τους αγρότες της χώρας να συμπαραταχθούν μαζί μας διεκδικώντας την εξυγίανση του ΕΛΓΑ και διασφαλίζοντας τη λειτουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού γεωργοασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας. “

πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: