Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Λίγα για όλους τελικά η λύση στους Νέους Αγρότες

Image

Λίγα για όλους τελικά η λύση στους Νέους Αγρότες

Με την εξασφάλιση άλλων 60 εκατ. ευρώ και με τη μείωση της ενίσχυσης στα 17.500 ευρώ – κατά μέσο όρο – θα «περάσει» όλους τους επιλέξιμους Νέους Αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgroNews, η λύση έχει βρεθεί εδώ και πολλές μέρες και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες ή αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, εκτός από τα 100.000.000 ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί για τον πρώτο κύκλο των αιτήσεων των Νέων Γεωργών, το υπουργείο «βρήκε» και άλλα 60.000.000 ευρώ από εξοικονόμηση πόρων του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αποφάσισε να ενισχύσει όλους τους υποψηφίους που κρίθηκαν επιλέξιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 (4 κύκλοι αιτήσεων 15 Απριλίου -15 Ιουλίου) για το Μέτρο Ενίσχυσης Νέων Γεωργών.

Επιπρόσθετα, και προκειμένου να δεχτούν τις νέες συμβάσεις οι αγρότες-δικαιούχοι που θα υποστούν μείωση του πριμ, θα προβλέπονται ποικίλα «μπόνους», όπως περισσότερα μόρια στα Σχέδια Βελτίωσης και σε άλλα προγράμματα του «Αλ. Μπαλτατζής» και επιπλέον φορολογικές ελαφρύνσεις.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της ενίσχυσης των Νέων Γεωργών κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο (2000-2006) ήταν περίπου 16.000 ευρώ ανά δικαιούχο.

πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: