Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

H 12η Σύνοδος Πρυτάνεων Πολυτεχνείων με την συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΤΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H 12η Σύνοδος Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδας με την συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΤΕΕ, που συγκλήθηκε στο Ε.Μ.Π. σήμερα στις 8.2.2010 κατέληξε ομόφωνα:
Τα Ελληνικά Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια, ως κατά νόμον αρμόδια, πιστοποιούν ως επιπέδου Master τα Διπλώματα πενταετών σπουδών των Μηχανικών και κατ’επέκταση των Διπλωματούχων Γεωπόνων.
Κατόπιν τούτου καλούν την Πολιτεία να αναγνωρίσει το επίπεδο αυτό και δια νόμου και με την κατάταξη τους στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Εκτιμούν ότι κάθε αποσπασματική ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως τα Π.Δ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ ή των αποφοίτων κολλεγίων, δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Η κατάταξη στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων των διπλωματούχων Μηχανικών και Γεωπόνων στο 7ο επίπεδο, των Πανεπιστημιακών διπλωμάτων στο 6ο, των πτυχιούχων ΤΕΙ στο 5ο, και στο 3ο ή 4ο των αποφοίτων Κολλεγίων βάσει αξιολόγησης, με ανάλογη διαβάθμιση τεχνικής ευθύνης, αποτελούν στοιχειώδη προϋπόθεση προς τούτο.
Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της. Καλούμε την Ακαδημαϊκή Κοινότητα να μετάσχει στην Ανοιχτή Πανπολυτεχνειακή και Παντεχνική Συγκέντρωση-Διεκδίκηση την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 14:00 το μεσημέρι στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου για να συνεκτιμήσει τις εξελίξεις και να συζητήσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: