Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Kαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου


Την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή στους επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι την επισκέφθηκαν χθες αιφνιδιαστικά στο υπουργείο. Η υπουργός υποσχέθηκε επίσης ότι θα καταβληθεί ποσό συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους, κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όλης της χώρας.

Επιπλέον, η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους αμπελουργούς της Κρήτης που έχασαν τη σοδειά τους από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σεπτεμβρίου. Ετσι, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 3,5 εκατ. ευρώ και έως τις 10 Μαρτίου επίσης 3,5 εκατ. ευρώ, ώστε να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.
Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, η κ. Μπατζελή είπε ότι θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των προέδρων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, οι οποίοι θα εκλέγονται απευθείας από τους αγρότες και όχι μέσω των αντιπροσώπων, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Η υπουργός ανήγγειλε επίσης ποιες αλλαγές προγραμματίζει στον τομέα του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων, βάσει νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη βουλή μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: