Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Καθυστέρηση πληρωμής δικαιούχων Βιολογικής Γεωργίας έτους εφαρμογής 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΟΡΕΣΤΗ 9, ΣΠΑΡΤΗ
Τ.Κ. 23100

Σπάρτη,25 Φεβρουαρίου 2010


ΠΡΟΣ:
1) κα ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 2, ΑΘΗΝΑ
2) κο ΠΡΟΕΔΡΟ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.,
ΑΧΑΡΝΩΝ 241, ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝ.:
1) κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
2) κο ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΘΕΜΑ: Πληρωμή δικαιούχων Μέτρου 3.1 Βιολογική Γεωργία έτους εφαρμογής 2008

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Λακωνίας εκφράζει την απορία αλλά και την δυσαρέσκεια του για την απαράδεκτη καθυστέρηση της πληρωμής των δικαιούχων βιοκαλλιεργητών του νομού μας του Μέτρου 3.1 για το έτος εφαρμογής 2008.
Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των πληρωμών και τις παλινδρομήσεις μεταξύ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, οι τελικές καταστάσεις με τους δικαιούχους παραγωγούς διαβιβάσθηκαν στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε εντός Δεκεμβρίου 2009. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για την τύχη των πληρωμών και καταβολής της επιδότησης.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες βιοκαλλιεργητές του νομού δεδομένου ότι:

1. Έως τέλος Μαρτίου έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν αίτηση για την πληρωμή του επόμενου έτους εφαρμογής (2009 ) χωρίς να έχουν λάβει ακόμα αυτή του προηγούμενου έτους εφαρμογής.
2. Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται οι εργασίες λίπανσης των αγροτεμαχίων το οποίο συνεπάγεται υψηλό κόστος αγοράς εξειδικευμένων εφοδίων.
3. Η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει άμεσα τον οικογενειακό προϋπολογισμό, πολύ δε περισσότερο των αγροτών – βιοκαλλιεργητών καθώς τα γεωργικά προϊόντα διατίθενται σε πολύ χαμηλές, για τον παραγωγό, τιμές.
Επιπλέον οι βιοκαλλιεργητές απολαμβάνουν χαμηλότερες παραγωγές έως και 30% λόγω του τρόπου παραγωγής.
4. Την δυσμενή οικονομική θέση των βιοκαλλιεργητών , επιβαρύνει περαιτέρω η καθυστέρηση στην καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.
5. Τέλος, η κάλυψη οφειλών και υποχρεώσεων προς τρίτους . έχει αναβληθεί με τα γνωστά επακόλουθα που αυτές οι αναβολές συνεπάγονται, έναντι Τραπεζών , Δημοσίου και Ιδιωτών
Κυρία Υπουργέ.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπ όψη σας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ενεργήστε ανάλογα προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες του Νομού Λακωνίας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος-Η Γραμματέας

Αραχωβίτης Σταύρος-Γιαννακάκη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: