Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το πρωτο χορτοκοπτικο ρομποτ

Σήμερα που η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αυξάνεται, και η ανάγκη προστασίας του αποτελεί πρωτεύουσας σημασίας τομέα ενασχόλησης, το συγκεκριμένο μηχάνημα έρχεται να δώσει ένα σημαντικό βοήθημα στην διαχείριση της άγριας βλάστησης.
Πρόκειται για τα: SPIDER IDL 01 & 02 Χορτοκοπτικά Τηλεχειριζόμενα Ρομπότ.
Με απαράμιλλες ικανότητες αναρρίχησης με δυνατότητες αποψίλωσης σε ανώμαλες επιφάνειες με μεγάλη κλίση έως 55 μοίρες (με χρήση του επικουρικού συστήματος Εργάτη-Βίντσι),περιοχές που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση .
Σε αντίθεση με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται έως και σήμερα είναι σε θέση να παράγουν πολλαπλάσιο έργο με μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας διευκολύνοντας ουσιαστικά το έργο αποψίλωσης και έλεγχου της άγριας βλάστησης. Τα χορτοκοπτικά SPIDER IDL02 & IDL01 είναι κατάλληλα για εργασίες αποψίλωσης όπως ορίζεται και από την νομοθεσία σε περιοχές στρατοπέδων, αεροδρομίων πάρκων αρχαιολογικών χώρων ρεμάτων αλσυλλίων , εκκαθάριση ζωνών εκατέρωθεν από οδικές αρτηρίες για μείωση του κινδύνου με την εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης .
Μπορούν να συμβάλουν στο έργο της πρόληψης πυρκαγιών με εκτέλεση προγραμμάτων μείωσης του κινδύνου με την προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης γύρω από περιοχές ιδιαίτερης προστασίας : τις ζώνες μίξης δασών-πόλεων και οικισμών, τις κτιριακές υποδομές και τις εγκαταστάσεις κρατικών φορέων όταν αυτά βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων (δεξαμενές καυσίμων, χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων) τα οποία αποτελούν ευθύνη των φορέων στους οποίους ανήκει ο χώρος.
Η ικανότητα αναρρίχησης τους δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και πλαγιών διευκολύνοντας και συντομεύοντας τον χρόνο που απαιτείται. Συμπληρωματικά τα μηχανήματα μπορούν εφοδιασθούν με το εφεδρικό εξάρτημα SNOW PLOW και μπορούν να συμβάλουν και σε κοινωνικό έργο δίνοντας λύση απεγκλωβισμού και διάνοιξης λόγω χιονιού χάρη στο μικρό μέγεθος τους και αξιοποιώντας της ευελιξία τους (προαύλια σχολίων, εκκλησιών, ορεινά καταφύγια, πρόσβαση σε εγκαταστάσεις, στενά κ.λ.π) Ο σχεδιασμός των SPIDER IDL02 & SPIDER IDL01 βασίστηκε σε τρεις πυλώνες αναφοράς

ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Το σύστημα τηλεχειρισμού, συνδράμει στην αποφυγή εργατικού ατυχήματος καθώς δίνει την δυνατότητα στον χειριστή να κρατά απόσταση ασφαλείας από το Χορτοκοπτικό Ρομπότ αλλά και από το πιθανό επικίνδυνο πεδίο εργασίας (ρέμα, οδική αρτηρία, δεξαμενές νερού, καυσίμων , κ.λπ).
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Τα Χορτοκοπτικά SPIDER IDL02 & IDL01 Τηλεχειριζόμενα Ρομπότ έχουν τιμηθεί με εννέα διεθνή βραβεία. Είναι ικανά για αναρρίχηση, έχουν δυνατότητα κίνησης προς κάθε κατεύθυνση και αυτόπροστατεύονται με μια σειρά συστημάτων ασφάλειας (ειδοποίηση του χειριστή ηχητικά, αυτόματο σβήσιμο ,διακόπτης έκτακτης ανάγκης κ.λ.π.).
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα Χορτοκοπτικά Τηλεχειριζόμενα Ρομπότ είναι ικανά να δουλεύουν και να παράγουν έργο ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την ευκολία πρόσβασης με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορούν να κόψουν κορμό έως 7εκ. διάμετρο. Το SPIDER ILD 01αντικαθιστα την παραγωγικότητα 7 εργατών με μεσηνέζα, και το SPIDER ILD02αντικαθιστα την παραγωγή 20 εργατών με μεσηνέζα η ενός UNIMOC με μπράτσο καταστροφέα.
Ζητήστε μας να σας αποστείλουμε ενημερωτικό υλικό, CD λειτουργίας και τιμοκατάλογο.
Ζητήστε μας μια ζωντανή επίδειξη λειτουργίας των μηχανημάτων στην περιοχή σας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση,
Τηλ./φαξ: 2310 – 752794, e-mail: vas75@otenet.gr, η να δείτε το http://www.slope-mower.com
MACHINERY INNOVATION SYSTEMS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: