Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Συμβούλιο υπουργών γεωργίας στις Βρυξέλλες με φόντο την ΚΑΠ

ImageΗ εύρυθμη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων τίθεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το Συμβούλιο Γεωργίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου. Οι 27 αναμένεται να εγκρίνουν τα συμπεράσματα σχετικής συζήτησης που είχαν ξεκινήσει στο Συμβούλιο του Ιανουαρίου. Επιπλέον, οι 27 θα ανταλλάξουν απόψεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη σχέση της με τη νέα στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης «Ευρώπη 2020», την οποία πρόσφατα ανακοίνωσε η Κομισιόν. Όσον αφορά το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η ισπανική προεδρία θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της σχετικά με τα μέτρα διαχείρισης της αγοράς μετά το 2013. Τέλος, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την κατάσταση της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων κατά το τελευταίο τρίμηνο.


Πιο αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

- Το μέλλον της ΚΑΠ: διαχειριστικά μέτρα αγοράς μετά το 2013: Το Συμβούλιο θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη γεωργία και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην προοπτική της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την απασχόληση και την ανάπτυξη που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Μετά από ανταλλαγή απόψεων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας το Φεβρουάριο, η Προεδρία θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα για το μέλλον της ΚΑΠ όσον αφορά τα μέτρα διαχείρισης της αγοράς κατά τα έτη μετά το 2013.

- Τριμηνιαία έκθεση για την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει επικαιροποιημένη τριμηνιαία έκθεση για την κατάσταση της αγοράς γαλακτοκομικών. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι μέσες τιμές παραγωγού στις κύριες χώρες παραγωγής ανέκαμψαν σε περίπου 28 λεπτά ανά λίτρο - ποσό που θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στην μέσο όρο των τελευταίων ετών που η κατάσταση ήταν ομαλή.

- Ενημέρωση από την αυστριακή αντιπροσωπία για την υπουργική συνάντηση του ΟΟΣΑ τον Φεβρουάριο (Παρίσι, 27-28 Φεβρουαρίου 2010).

- Ενημέρωση από την γαλλική αντιπροσωπεία για την υπουργική Διάσκεψη, στις 15 και 16 Ιουνίου 2010, που αφορά την «Ένωση για τη Μεσόγειο»

- Ενημέρωση από την Επιτροπή για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

- Η εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1967/2006 σχετικά με μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα (αίτημα της Ιταλίας)

- Ενημέρωση από την αντιπροσωπεία της Μάλτας για την 15η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλουμένων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES).

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: