Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ ο Θεόδωρος Σαρρής

ImageΤα νέα πρόσωπα των οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαρτίου. Νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναλαμβάνει ο Θόδωρος Σαρρής, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία, είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, έχει διατελέσει σύμβουλος του Αλέκου Παπαδόπουλου και το τελευταίο διάστημα ήταν σύμβουλος της υπουργού σε θέματα προϋπολογισμού της πλατείας Βάθη. Στο παρελθόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ (2001), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΡΟΓΗ καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΕbank. Αντιπρόεδρος στον ΕΛΓΑ ανέλαβε ο κ. Χατζηαντωνίου.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σαρρής ευχαρίστησε την υπουργό Κ. Μπατζελή και έθιξε το ζήτημα της ρύθμισης των αγροτικών χρεών, ληξιπρόθεσμων και ενήμερων. Σύμφωνα με όσα είπε υπάρχουν πάνω από 4.000 δικαιούχοι που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα λόγω των πελατειακών σχέσεων, που τους καθιστούσαν ομήρους των πολιτικών γραφείων. Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε άμεση αποπληρωμή 1.000 Σχεδίων Βελτίωσης και σε αποπληρωμή 3.000 Νέων Αγροτών, όχι κατά περίπτωση, αλλά ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των αιτήσεών τους.

Επίσης η υπουργός παρουσίασε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θάνο Καπρέλη, γνωστό από τη θητεία του στο γραφείο του Δρυ, στη ΜΟΔ και την Αγροτουριστική και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γεώργιο Νύχα.

Βιογραφικό Θ. Καπρέλη

Ο κ. Καπρέλης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Clermont-Ferrand της Γαλλίας όπου και απέκτησε δυο μεταπτυχιακούς τίτλους (DESS) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Μάρκετινγκ με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και στο Βιομηχανικό Μάρκετινγκ.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη Γαλλία, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Management του ΕΛΚΕΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ, Διευθυντής Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για Φορολογικά Έσοδα, Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρησης του Κ.Π.Σ. (Μ.Ο.Δ. Α.Ε.), Ειδικός Συνεργάτης Προέδρου για θέματα Γ’ Κ.Π.Σ. και Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013 (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας) και Ειδικός Συνεργάτης Προέδρου για θέματα Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013 στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Ομιλεί Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Καπρέλης Αθανάσιος του Σωκράτη,

Αντιπρόεδρος : Κορμέντζας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Κορασίδης Μόσχος του Νικολάου

Γενικός Διευθυντής: Κοσμίδης Γεώργιος

Μέλη

1. Σπυρόπουλος Παύλος του Αχιλλέα με αναπληρωτή τον Κυριακίδη Κυριάκο του Βασιλείου

2. Παπαϊορδανίδης Ιωάννης του Δημητρίου με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Σωτηριάδης του Αλέξανδρου

3. Φωτεινός Ευθύμιος του Κων/νου με αναπληρωτή τον Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνος του Γεωργίου

4. Κακογιάννης Χρήστος του Θεοφάνη με αναπληρωτή τον Μαλαμή Παναγιώτη του Άγγελου

5. Μαρνέλλος Γιώργος του Νώντα με αναπληρωτή τον Ανδρεοπούλη Μιχάλη του Ιωάννη

6. Μαλτεπιώτης Αθανάσιος με αναπληρωτή την Τσεκούρα Ταλίτα-Μαρία του Βασιλείου.

7. Αποστόλου Λάζαρος του Θωμά με αναπληρωτή τον Θεοδωρόπουλο Γεώργιο του Γρηγορίου (εκπρόσωποι Υπουργείου Οικονομικών)

8. Σιγαλός Γεώργιος του Παναγιώτη με αναπληρωτή τον Στουπή Νικόλαο του Λουκά (εκπρόσωποι ΓΕΩΤΕΕ)

9. Παναγόπουλος Χαράλαμπος του Θωμά με αναπληρωτή τον Μπαχάρη Νικόλαο του Στυλιανού (εκπρόσωποι εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ).

Βιογραφικό Γ. Νυχά

ImageΚαθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Έχει συντονίσει (4) και συμμετάσχει (32) σε ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα όπου η ερευνητική του δραστηριότητα του εντοπίζονται σε θέματα ποσοτικής μικροβιακής οικολογίας και της συμπεριφοράς (φυσιολογία, κινητική, επιβίωση, ασφάλεια) εν γένει των παθογόνων και μη μ/ο στα τρόφιμα. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Έλεγχου Τρόφιμων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 160 άρθρα σε περιοδικά του SCI, κεφάλαια σε εξειδικευμένα βιβλία και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Από το 1994 διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο Μικροβιολογία Τροφίμων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Νυχάς Γεώργιος – Ιωάννης του Εμμανουήλ, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Αντιπρόεδρος: Ράλλης Τιμολέων του Σταύρου, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Μέλη

1. Αποστολόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου, Χημικός

2. Ανωμερίτης Λεωνίδας του Δημητρίου, Φαρμακοποιός

3. Τσιάλτας Ιωάννης του Πέτρου, Γεωπόνος

4. Λεχουρίτης Γεώργιος του Παναγιώτη, εκπρόσωπος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών

5. Μαρούγκα Ασπασία του Αναστασίου, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΦΕΤ.

http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: