Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση χρημάτων προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος ανέλαβε με πρότασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΕΩΤ.Ε.Ε

Πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση χρημάτων προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος ανέλαβε με πρότασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

Οι εργαζόμενοι στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προτείνουν σε επιστολή που κοινοποίησαν και στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, «το ποσό που προκύπτει από την περικοπή των αμοιβών του προσωπικού του Επιμελητηρίου με βάση την εφαρμογή των πρόσφατων οικονομικών μέτρων, με απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, να κατατεθεί στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεση Δημόσιου Χρέους που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας». Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο υπάγεται στο ΥΠΑΑΤ, ωστόσο, είναι αυτοδιοικούμενο, με δικούς του οικονομικούς πόρους.
Παρακάτω παρατίθεται η εν λόγω επιστολή του Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η οποία κοινοποιήθηκε προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, το Παράρτημα ΓΕΩΤ.Ε.Ε., του Γεωτεχνικούς Συλλόγους και τα Μ.Μ.Ε.
«Είναι σε όλους γνωστή η οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα το ελληνικό κράτος. Ήδη εμείς, οι εργαζόμενοι, νιώθουμε άμεσα τις επιπτώσεις της, μιας και με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, επιβάλλεται άμεση περικοπή των αποδοχών μας.
Στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΕΩΤ.Ε.Ε., προσπαθώντας να συμβάλλει στην αντιμετώπισή της, καταθέτει στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. την παρακάτω πρόταση: Το ποσό που προκύπτει από την περικοπή των αμοιβών του προσωπικού του Επιμελητηρίου με βάση την εφαρμογή των πρόσφατων οικονομικών μέτρων, με απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, να κατατεθεί στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεση Δημόσιου Χρέους που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Το εν λόγω ποσό, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας ανέρχεται στο ύψος των 25.000 ευρώ περίπου, αποτελεί ήδη προϋπολογισθέν έξοδο για το Επιμελητήριο, ως εκ τούτου, με τη διάθεσή του στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης δεν δημιουργείται πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Η μείωση άλλωστε των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα που πρόσφατα εξήγγειλε η Κυβέρνηση έχει αυτό ακριβώς το στόχο: τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.
Πιστεύοντας ότι η παραπάνω πρόταση επιτρέπει στο Επιμελητήριο να συμβάλλει και αυτό από την πλευρά του στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σήμερα για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και εκτιμώντας ότι οι τεχνικές διευθετήσεις που απαιτεί η παραπάνω πρόταση είναι και εφικτές και σύντομα υλοποιήσιμες, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και βοήθεια στην υλοποίηση της εν λόγω πρότασης. Η ευκαιρία το Επιμελητήριο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων δεν πρέπει να χαθεί.
Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος
Σταμάτης Δαφνής

Δεν υπάρχουν σχόλια: