Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τα προβλήματα με το τσεκ δεν τελείωσαν ακόμα

ImageΜε προβλήματα άρχισε η πληρωμή των αγροτών του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης. Οι λογαριασμοί πιστώθηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Μαρτίου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ και το «πράσινο φως» των κοινοτικών για τις πληρωμές.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες παραγωγών στο Agronews, πολλοί ήταν οι αγρότες που είδαν στους λογαριασμούς τους λιγότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζαν, αφού κάποια ποσά πήγαν στην Αγροτική Τράπεζα και στις Ενώσεις για εκκρεμότητες. Παραγωγοί από την Κοζάνη αναφέρουν ότι χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τα χωράφια και τους ελέγχους της ψηφιοποίησης, στους λογαριασμούς τους «μπήκαν» σχεδόν τα μισά χρήματα από το 40% της επιδότησης που περίμεναν.

Παραγωγοί από τη Λαμία που διαμαρτυρήθηκαν για τα μικρότερα ποσά στους λογαριασμούς τους, πήραν απάντηση από τους αρμόδιους ότι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου πληρώθηκαν όσοι είχαν κάνει ψηφιοποίηση μέχρι τις 31/1.

Εξαίρεση από την παραπάνω διαδικασία αποτελούν προς το παρόν τρεις Ενώσεις (Λακωνίας, Κέρκυρας και Κιλκίς – Αξιούπολης) τα μέλη των οποίων δεν έχουν πληρωθεί και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα χρειασθούν ακόμη 1-2 εβδομάδες για να φθάσουν στις απαιτούμενες προσαρμογές.

Να σημειωθεί ότι όσοι παραγωγοί ήταν στον δειγματοληπτικό έλεγχο δεν έχουν πάρει χρήματα και υπολογίζεται ότι θα πληρωθούν περίπου τον Ιούνιο.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: