Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΡΝΙΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΡΝΙΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησε στον εντοπισμό, μέσω του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης ενδοκοινοτικού εμπορίου ζώντων ζώων, φορτίου 152 αρνιών, προέλευσης Βουλγαρίας με σκοπό την άμεση σφαγή στα σφαγεία Σκύδρας (S90).

Το με αριθμό INTRA BG.2010.0000232 ηλεκτρονικό υγειονομικό πιστοποιητικό εφέρε ως παραλήπτη τον ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ &ΣΙΑ Ο.Ε. – ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΓΙΑΝΝΕΛΗ.

Ο παραλήπτης έμπορος δήλωσε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εμπορική συναλλαγή και ότι δεν αναμένει στην εγκατάστασή του αιγοπρόβατα.

Το φορτίο από τη Βουλγαρία οδηγήθηκε σε άλλη κατεύθυνση και για αρκετές ώρες δεν είχε εντοπιστεί.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και την σημαντική συμβολή της κεντρικής και τοπικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες της αμοιβαίας συνδρομής αλλά και τη συνδρομή του ως άνω εμπόρου, εντόπισε τον πραγματικό προορισμό της παρτίδας, η οποία παρελήφθη τελικά από τον Πετρίδη Αντώνη και Γιάννη στο νομό Γρεβενών.

Ο παραλήπτης ελέγχεται από τις Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ για παραβάσεις της νομοθεσίας καθώς και από τις τοπικές Κτηνιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις για παραβάσεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας και να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Αναφορικά με το θέμα, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κανελλόπουλος δήλωσε: «Όλες οι υπηρεσίες της Πολιτείας κινητοποιούνται για να γνωρίζει ο καταναλωτής τι τρώει και να είναι βέβαιος για την υγειονομική κατάσταση των κρεάτων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την αμέριστη συνδρομή του ΣΔΟΕ χτενίζουν ηλεκτρονικά αλλά και με τη φυσική τους παρουσία σύνορα, εθνικές οδούς, σφαγεία, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, αγορές, κρεοπωλεία. Είμαστε εδώ και μέρες σε εγρήγορση. Όσο περνά ο καιρός, το επίπεδο του συναγερμού κλιμακώνεται. Ήδη άρχισε να αποδίδει η κινητοποίηση με τον εντοπισμό του πρώτου φορτίου. Οι επιτήδειοι ας έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνονται αποτελεσματικοί έλεγχοι, ενώ ταυτόχρονα η πολιτική βούληση για την προστασία του καταναλωτή είναι απόλυτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: