Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Οδηγίες προς νέους αγρότες από την Νομαρχία Λάρισας

Οδηγίες προς τους νέους αγρότες σχετικά με τον τρόπο υποβολής των σχετικών αιτήσεων για όσους δεν έχουν λάβει ακόμη τη δεύτερη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης δίνει με σχετική ανακοίνωση της η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της επισημαίνει τα εξής :

Με αφορμή τα προβλήματα που συναντούμε κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης (ΚΥΑ 609/05), επισημαίνουμε τα παρακάτω για όσους εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα τα έτη 2005 και 2006 και δεν υπέβαλλαν ακόμη αίτηση για τη λήψη της δεύτερης δόσης του πριμ.

α) η αίτηση για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του πριμ υποβάλλεται γενικά αφού ολοκληρωθεί το Σχέδιο Δράσης.

β) ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης σημαίνει και άμεση δυνατότητα επιτόπιου ελέγχου όλων των καλλιεργειών στο στάδιο παραγωγής τους, ή των ζώων που προβλέπονται σε αυτό.

γ) στην περίπτωση που το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει καλλιέργειες άλλων εποχών διαφορετικών από την εποχή υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του πριμ τότε ο ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από την Υπηρεσία μας έγκαιρα επιτόπιο έλεγχο για τις καλλιέργειες των οποίων το στάδιο παραγωγής προηγείται της ολοκλήρωσης του Σχεδίου Δράσης προκειμένου να έχουν ελεγχθεί κατά την ολοκλήρωση του όλες οι καλλιέργειες που προηγήθηκαν.

δ) η όποια καταστρατήγηση της σωστής πρακτικής θα είναι εις βάρος του ενδιαφερομένου.

ε) τα ανωτέρω ισχύουν και για τους νέους που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα το έτος 2009, στα πλαίσια της ΚΥΑ 704/2008.

Ακόμη η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας ενημερώνει τους παραγωγούς και τους μελετητές του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων πληρωμής της 2ης περιόδου είναι η 31-3-2010.

Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη κατάθεση των αιτήσεων τους.

paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: