Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ C111

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή γεωτεχνικών στην κινητοποίηση που αφορά την υλοποίηση της C111.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά την υλοποίηση της Σύστασης C111 και την διατυπωμένη και επισήμως πρόθεση του Υφυπουργού κ. Πανάρετου, ο οποίος με έγγραφό του δηλώνει ότι “…δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο θέμα της ισοτιμίας των διπλωμάτων πενταετούς διάρκειας που χορηγούνται από τις πολυτεχνικές σχολές με μεταπτυχιακά διπλώματα…”. Ενώ ταυτόχρονα φημολογείται ότι η πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι να καταταχθούν όλα τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών αλλά και των ΤΕΙ στο 6ο επίπεδο «!!!»

Αριθ. Πρωτ.: 1191
ΠΡΟΣ
1. Πρύτανη ΓΠΑ
2. Κοσμήτορες και Προέδρους Γεωτεχνικών Σχολών & Τμημάτων
3. Προέδρους Γεωτεχνικών Οργανώσεων
4. Παραρτήματα ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Έδρες τους
Κοινοποίηση: ΜΜΕ
Κύριοι,
συνημμένα σας αποστέλλω την ανακοίνωση της 13ης συνόδου των Πρυτάνεων των Πολυτεχνείων της χώρας και του Γ.Π.Α., στην οποία μετέχει ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. συνάδελφος, καθ. κ. Γεώργιος Ζέρβας.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά την υλοποίηση της Σύστασης C111 και την διατυπωμένη και επισήμως πρόθεση του Υφυπουργού κ. Πανάρετου, ο οποίος με έγγραφό του δηλώνει ότι “…δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο θέμα της ισοτιμίας των διπλωμάτων πενταετούς διάρκειας που χορηγούνται από τις πολυτεχνικές σχολές με μεταπτυχιακά διπλώματα…”. Ενώ ταυτόχρονα φημολογείται ότι η πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι να καταταχθούν όλα τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών αλλά και των ΤΕΙ στο 6ο επίπεδο «!!!»
Η ανακοίνωση της συνόδου των Πρυτάνεων καταλήγει στην πρόσκληση όλων των γεωτεχνικών, των μηχανικών και την ακαδημαϊκή κοινότητα των Γεωτεχνικών και των Πολυτεχνικών Α.Ε.Ι. να συμμετάσχουν την Παρασκευή στις 19.3.2010, 10:00-14:00, σε διακοπή κάθε επαγγελματικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους εργασίας και μάθησης, προκειμένου να δηλώσουν την αντίρρησή όλων μας στις παραπάνω μεθοδεύσεις.
Στα πλαίσια αυτά, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση αλλά και να δημοσιοποιήσετε την συγκεκριμένη προσπάθεια στα ΜΜΕ συμβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην ενημέρωση όλων των συναδέλφων - μελών σας. Σκόπιμη θα ήταν η αποστολή σχετικών ανακοινώσεων σας στο Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου. (2310 278.817, 278.818, εσωτ. 4, κ.κ. Π. Σωτηριάδου & Στ. Κωστάκη, Fax 2310 236.308, Email: profession@geotee.gr)
Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18 / 3 ε.ε., στις 12:00 μ. θα παρατεθεί σχετική Συνέντευξη Τύπου από τους Πρυτάνεις του Ε.Μ.Π. & Γ.Π.Α. καθ. κ.κ. Ι. Μουτζούρη & Γ. Ζέρβα και από τους Προέδρους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και του Τ.Ε.Ε.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308, E-mail: profession@geotee.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η 13η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Πολυτεχνείων και των Κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδας, του Προέδρου και εκπροσώπων του ΤΕΕ, της Πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΓΕΩΤΕΕ συνήλθε σήμερα στις 10.3.2010 στο Ε.Μ.Π. με αφορμή το έγγραφο του Υπουργείο Παιδείας με αριθμ.πρωτ.17412/Β7/16.2.2010 με το οποίο η πολιτική ηγεσία ανακοινώνει ότι “…δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο θέμα της ισοτιμίας των διπλωμάτων πενταετούς διάρκειας που χορηγούνται από τις πολυτεχνικές σχολές με μεταπτυχιακά διπλώματα…”.
Μετά από συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

Προασπιζόμαστε τα διπλώματα των ενιαίων και αδιάσπαστων 5ετών σπουδών των Μηχανικών και Γεωτεχνικών, ως προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος στην υψηλότερη βαθμίδα τεχνικής ευθύνης, για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Όλα τα Πολυτεχνεία και οι Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγνωρίζουν ήδη τα διπλώματα αυτά ως ακαδημαϊκώς ισοδύναμα με το Ευρωπαϊκό Master. Άλλωστε και βάσει των προδιαγραφών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης των Προγραμμάτων Σπουδών των Μηχανικών, τα διπλώματα αυτά αντιστοιχούν στο Ευρωπαϊκό Master.

Η Σύνοδος έχει προτείνει και διεκδικήσει από την Πολιτεία την κατάταξη των Μηχανικών και των Γεωτεχνικών πενταετούς διάρκειας σπουδών στο 7ο επίπεδο στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, με παράλληλη διασφάλιση της διαβάθμισης τεχνικής ευθύνης με τα πτυχία των ΤΕΙ στο 5ο και τα Πανεπιστημιακά Διπλώματα 4ετών σπουδών στο 6ο επίπεδο.

Διατυπώνει την σφοδρότατη αντίθεση όλου του κόσμου των Μηχανικών, των Γεωτεχνικών και της Ακαδημαϊκής τους κοινότητας στην τελείως άδικη και αναιτιολόγητη θέση του Υπουργείου Παιδείας, Δ.Β.Μ.Θ., όπως διατυπώνεται στο παραπάνω έγγραφο, απέναντι στο πάγιο αίτημα της αναγνώρισης της ισοτιμίας των διπλωμάτων ως Master. Το Υπουργείο δείχνει να αγνοεί την αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημίων και το δημόσιο συμφέρον ασκώντας πολιτική χωρίς τον διάλογο που έχει ζητηθεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Δείχνει επιπλέον να συντάσσεται με την απορρύθμιση των αντίστοιχων επαγγελμάτων με πολλαπλές ασφαλιστικές, φορολογικές, μισθολογικές και εργασιακές κακές επιπτώσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ομόφωνα αποφασίζει και καλεί όλους τους μηχανικούς, γεωτεχνικούς και την ακαδημαϊκή κοινότητα των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών Σχολών και του Γ.Π.Α. να συμμετάσχουν την Παρασκευή στις 19.3.2010, 10:00-14:00, σε διακοπή κάθε επαγγελματικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους εργασίας και μάθησης.
Αθήνα 10 Μαρτίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: