Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Eνημέρωση: ΔΣ ΠΕΓΔΥ τελευταίες εξελίξεις και οι επιπτώσεις στα εργασιακά, επαγγελματικά και οικονομικά δικαιώματά μας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)
Διδότου 26-10154 Αθήνα Τηλ. & FAX 210-3614580
E-mail: pegdy@otenet.gr
Πληροφορίες : Καραμήτρος Κ. 6977 206449 & Παύλου Β. 6977 363594
Αθήνα 17.3.2010
Αριθ. Πρωτ. : 141
Προς: 1. Π.Σ. ΠΕΓΔΥ
2. Γεωπόνοι, μέλη ΠΕΓΔΥ
Κοιν. : ΠΟΓΕΔΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ, στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και
τις επιπτώσεις στα εργασιακά, επαγγελματικά και οικονομικά δικαιώματά μας που επιφέρουν τα τελευταία νομοσχέδια «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή και το «Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και ομόφωνα αποφάσισε :

1. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μέτρο για απόσυρση των Ι.Χ. αυτοκινήτων μας, που αποφασίστηκε από την ΠΟΓΕΔΥ και εφαρμόζεται ήδη από 16 Μαρτίου 2010 και άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις στην αντιμετώπιση των εκτός έδρας εργασιών.
Επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μόνο με αυτοκίνητα που διαθέτουν οι υπηρεσίες (Νομαρχίες, Περιφέρειες) και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στις περιπτώσεις που θα υποδειχτεί στους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν ΤΑΞΙ, τονίζουμε ότι αυτό πρέπει να αναγράφεται στην εγκριτική μετακίνησης και να διασφαλίζεται το κόστος μεταφοράς. Κάθε μετακίνηση με ιδιωτικά μέσα ενδιαφερομένων πολιτών ή χρήση ΤΑΞΙ που πληρώνεται από αυτούς δεν επιτρέπεται και μπορεί να εκληφθεί ως ενέργεια διαπλοκής.
Τα ίδια ισχύουν και για μετακινήσεις εκτός ωραρίου εργασίας για διεξαγωγή ελέγχων.
2. Να δοθεί περιθώριο μια εβδομάδας στην Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Αικ. Μπατζελή για την αντιμετώπιση του θέματος και να ζητηθεί μια συνάντηση μαζί της προκειμένου να την ενημερώσουμε αναλυτικά για τα προβλήματα στις μετακινήσεις των γεωπόνων και τις επιπτώσεις στη διεξαγωγή των ελέγχων και των προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ.
Μετά τη συνάντηση με την Υπουργό και αν οι απαντήσεις της δεν είναι ικανοποιητικές ή αν η Υπουργός δεν δεχθεί την συνάντηση, θα προχωρήσουμε σε αποχή από εργασίες εκτός γραφείου. Για την εφαρμογή της απόφασής μας αυτής θα αποσταλεί εξώδική προειδοποίηση όπως προβλέπεται στη νομοθεσία.
Η απόφασή μας αυτή, πέραν του ότι προτάθηκε από πολλά Περιφερειακά Συμβούλια, είναι ικανή να αναδείξει το ρόλο μας και τη διαφορετικότητά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε «υπαλλήλους γραφείου».
Ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε η κινητοποίησή μας να γίνει στα πλαίσια της ΠΟΓΕΔΥ, προκειμένου να συμμετέχουν και τα άλλα Πρωτοβάθμια Γεωτεχνικά Σωματεία. Αν αυτό όμως δεν γίνει δυνατό θα προχωρήσουμε μόνοι μας.

3. Να συνεχιστεί και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο η συζήτηση για το «σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ώστε να έχουμε και νεότερα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε σεπροτάσεις και θέσεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα καθορίσει για πολλά χρόνια την επαγγελματική, υπηρεσιακή, εργασιακή και οικονομική εξέλιξη όλων μας.

4. Να ζητηθεί από την Υπουργό του ΥΠΑΑΤ οι μετακινήσεις των συναδέλφων από τα ΤΟΚΑΑ να γίνουν όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και με κάθε σεβασμό στα υπηρεσιακά, επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματά τους. Είναι απαράδεκτο να καλούνται οι συνάδελφοι να αποφασίσουν με διαδικασίες κατεπείγουσες για ένα θέμα που θα καθορίσει την μελλοντική τους επαγγελματική εξέλιξη και δράση. Ούτε μπορεί να καλούνται να παραδώσουν εξοπλισμό και γραφεία χωρίς να διασφαλίζονται οι νομοθετικές προϋποθέσεις και οι διαδικασίες που προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές. Είναι προφανές ότι τέτοιες εισηγήσεις γίνονται από άγνοια ή υπερβάλλοντα ζήλο υπηρεσιακών παραγόντων. Η Πολιτική Ηγεσία όμως οφείλει και υποχρεούται να τις διασφαλίσει.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβάλλουν σε όλους μας ετοιμότητα και συσπείρωση στην εφαρμογή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που τον οδηγούν σε απαξίωση και περιθωριοποίηση. Είναι περίοδος που λαμβάνονται μέτρα και αποφάσεις που θα επηρεάσουν την επαγγελματική και εργασιακή μας εξέλιξη για πολλά χρόνια. Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ θα κινηθεί με σύνεση και αποφασιστικότητα στη λήψη κάθε μέτρου που θα χρειαστεί για την ανατροπή των τελευταίων νομοθετικών ρυθμίσεων.
Όλοι θα κριθούμε από τη συμμετοχή και τη δράση μας στην εφαρμογή των αποφάσεων
των συνδικαλιστικών οργάνων και στις κινητοποιήσεις μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: